To årsager til, at ejere af SMV'er (små og mellemstore virksomheder) hader at tage et lån i banken

Små og mellemstore virksomheder er kernen i den europæiske økonomi. De repræsenterer mere end 99 % af alle virksomheder i EU, de beskæftiger to ud af tre medarbejdere og producerer 57 cent af hver euro. Samtidigt kæmper de med adgang til arbejdskapital og peger på dette problem som en af de vigtigste udfordringer, som SMV-iværksættere har i deres hverdag.

Virksomhedslån sammen med kreditbevillinger er stadig en af de mest almindelige kilder til virksomhedsfinansiering blandt SMV'er i EU. Men mange virksomheder afvises af traditionelle banker, eller lånetilbudet lever ikke op til virksomhedsejerens forventninger, hvad angår beløb eller betingelser. For næsten 20 % af SMV'erne lykkedes det ikke at få det fulde banklån, de havde planlagt med i 2018.

Generelt peger SMV'er på to særligt kritiske områder, hvor traditionelle finansielle institutioner svigter dem:

1. Banker bryder sig ikke om virksomheder, der er yngre end tre år

En bank afviser måske en anmodning om et lille virksomhedslån, fordi virksomheden er for ung sammenlignet med dens krav pga. for lav virksomhedskredit eller personlig kredit. Det kan også være, at der kræves sikkerhedsstillelse, hvilket det på dette tidspunkt er nærmest umuligt for virksomheden at få.

2. Tidsspilde i forbindelse med at skulle bevise virksomhedens kreditværdighed

Ansøgnings- og evalueringsprocessen kan strække sig over en længere periode, og dette kombineret med mængden af papirarbejde, som kræves for at opretholde kreditværdigheden, giver SMV'ers planer lange udsigter. De fleste ejere af mindre virksomheder har brug for lån så hurtigt, at de kan finansiere projekter, som – hvis de implementeres – gør en forskel set i forhold til deres konkurrenter. 

Det er tydeligt for enhver virksomhedsejer, at problemer med at finansiere vækstideer i virksomhedens tidlige stadier kan få betydning for deres iværksætterrejse. På dette tidspunkt er kapital meget vigtig for alle iværksættere, om det er til at ansætte eller undervise medarbejdere, købe lagerbeholdning, udvikle nye produkter, eller blot at have adgang til arbejdskapital i perioder med lav beholdning.

Virksomhedslån bør være agile, og derfor ønsker CapitalBox at gøre det, som konventionelle banker ikke kan – rykke i samme hastighed som din virksomhed.

Vi er pionererne inden for finansiel teknologi, og vi er stolte af have produkter, som giver dig nøglefordele som f.eks.:

  • Det tager fem minutter at ansøge 
  • Personlig service
  • Hurtig responstid
  • Øjeblikkelig adgang til penge
  • Transparent indfrielsesprogram

Så nu ved du, at du har et valg – du står ikke alene. Vi tror på din virksomhed.

Hvis du føler, at du går glip af noget, så tjek vores produkter ved at indsende din ansøgning her. Vi kontakter dig snarest.

Vi håber, du har nydt denne artikel. Lad os høre fra dig!