Lån til enkeltmandsvirksomhed

Vi støtter ambitionerne hos erhvervsdrivende og iværksættere.

At låne penge som enkeltmandsvirksomhed

Det er ikke så mærkeligt, at mange danskere vælger denne type virksomhed – den er nem at etablere, drive og udvikle. Enkeltmandsvirksomheder behøver heller ingen startkapital.  Alt, hvad du skal gøre, er at registrere din virksomhed i Erhvervsstyrelsen.  

Hvordan skaffer jeg finansiering til en enkeltmandsvirksomhed?

Det er ikke altid nemt at være ene mand på skansen, og derfor får mange iværksættere brug for et erhvervslån til deres enkeltmandsvirksomhed på et eller andet tidspunkt. Her kommer vi ind i billedet, for vi arbejder konstant på at strømline vores processer, så du får lettere og hurtigere adgang til finansiering og dermed bedre kan fokusere på det væsentlige! At vækste din virksomhed.  

Tjek her, om du kan få et CapitalBox erhvervslån:  

 • Du har drevet virksomhed i mindst 6 måneder  
 • Virksomheden omsætter for mindst 40.000 kr. månedligt (480.000 kr. årligt)
 • Du er bosat i Danmark 
 • Du har en separat firmakonto  
 • Virksomheden har en fysisk adresse  
 • Du skal være registreret i Erhvervsstyrelsen 

Vi tilbyder erhvervslån uden sikkerhedsstillelse, men kræver en personlig garanti fra ejeren. Læs, hvordan den personlige garanti fungerer, og få mere at vide om erhvervslån uden sikkerhedsstillelse.

Få et lånetilbud til enkeltmandsvirksomheden i dag!

Ansøg nu!
Eller ring til os på : 70 89 99 33

Erhvervslån til enkeltmandsvirksomheder kan bruges til:

Køb af nyt eller yderligere udstyr
Betaling af løbende udgifter
Udvidelse af virksomheden
Opfyldning af varelageret

Hvorfor ansøge om erhvervslån til enkeltmandsvirksomhed?

Det er en god idé at ansøge om et erhvervslån til en enkeltmandsvirksomhed, hvis du ser muligheder for at udvikle dine aktiviteter. Hvis du fx har brug for nyt udstyr, der gør det muligt for dig at betjene flere kunder, lagerføre varer til nye projekter, eller du befinder dig imellem betalinger. 

Dine finansielle behov afhænger også af, hvor din virksomhed befinder sig i sin livscyklus.  

Er du i de første år med vækst, får du måske brug for kapital til:  

 • Likviditet i forbindelse med skattebetalinger  
 • Renovering af eksisterende lokaler  
 • Udvidelse eller leje af nye lokaler  
 • Køb af udstyr  

I senere faser, hvor salget fortsætter med at stige, men i et langsommere tempo, skal du muligvis skaffe kapital til:  

 • Opfyldning af varelageret, når du udvider dit produktsortiment  
 • Samarbejde med andre enkeltmandsvirksomheder om øget afsætning 
 • Investering i markedsføring af dine tjenester  
 • Refinansiering af gamle, dyre lån 

Læs om de brancher, vi samarbejder med

LÆS MERE
Eller ring til os, og få gratis rådgivning på : 70 89 99 33

Ofte stillede spørgsmål og svar

Hvad skal jeg overveje, før jeg ansøger?

Du skal ansøge om et erhvervslån til din enkeltmandsvirksomhed, hvis du har en klar plan for, hvad pengene skal gå til, og hvordan lånet tilbagebetales. Du skal fokusere på at investere dér, hvor du er sikker på at få et afkast. For at gøre det, skal du have overblik over økonomien i din enkeltmandsvirksomhed. Du kan kortlægge den selv eller sammen med din revisor.  

Vær opmærksom på din kreditværdighed, da den spiller en vigtig rolle i forhold til at opnå lån.

Hvor høj bliver rentesatsen på erhvervslån til enkeltmandsvirksomheder?

De renter, du betaler af dit erhvervslån til en enkeltmandsvirksomhed, fastsættes ud fra din kreditværdighed og tilbagebetalingsevne. Fordi du som enkeltperson og virksomhed udgør den samme juridiske person, er det ekstra vigtigt at tænke grundigt over optagelse af lån, og hvor stort et lånebeløb du vil ansøge om. Når du ansøger om et lån til din enkeltmandsvirksomhed, er det nemlig din privatøkonomi, du stiller som sikkerhed for lånet. Det vil sige, at virksomhedsgælden bliver din private gæld. 

Et andet forhold, der har betydning for rentesatsen, er, om du kan stille sikkerhed for lånet. Generelt gælder, at jo større sikkerhed du kan stille for lånet, desto lavere rentesats, fordi det mindsker den risiko, som långiveren løber. 

Vi kræver ikke sikkerhedsstillelse, da vi låner penge til ejere af enkeltmandsvirksomheder baseret på en personlig garanti fra dig som ejer. 

Hvad er forskellen på et lån til enkeltmandsvirksomheder og til selskaber?

Det er ikke det samme at ansøge om et lån til en enkeltmandsvirksomhed som at ansøge om et erhvervslån til et selskab. I et selskab er det den juridisk ansvarlige person for selskabet, der optager lånet, mens selskabet er forpligtet til at betale renter og afdrag. I mange tilfælde kræves en personlig garanti for et lån til et selskab, også selvom selskabet selv fungerer som en form for sikkerhed over for banken eller långiveren.  

Når du etablerer en enkeltmandsvirksomhed, bliver du eneejer og dermed også eneansvarlig for at sikre, at aftaler og drift styres nøje og administreres korrekt.  

Hvordan forbereder jeg mig på at ansøge om et erhvervslån til en enkeltmandsvirksomhed?

Det vigtigste forhold, en långiver vil se på, er, om du er i stand til at betale lånet tilbage. Vi anbefaler, at du kontrollerer din kreditværdighed, inden du ansøger om nye lån. Det giver dig en idé om, hvorvidt du kan optage et nyt lån. 

Bemærk, at selv hvis du står i et register over dårlige betalere, vil der være långivere, som er parate til at yde dig et lån.  

Kan jeg få et erhvervslån, hvis jeg står i et register over dårlige betalere?

Nogle långivere vil godt yde lån til personer, som står i et register over dårlige betalere. 

Hos os foretager vi en individuel vurdering, når vi får din ansøgning og de nødvendige oplysninger. Baseret på denne vurdering afgør vi, om vi vil tilbyde dig et erhvervslån til din enkeltmandsvirksomhed. Vi ser først og fremmest på dine muligheder for at betale lånet tilbage uden at bringe din økonomiske situation i fare.  

Din betalingshistorik kan påvirke dit lånetilbud og vilkårene for erhvervslånet, men det vurderes fra sag til sag. 

Hvor hurtigt kan lånet udbetales?

Når vi har modtaget din ansøgning, kan vi have brug for ekstra oplysninger for at foretage kreditvurderingen. Efter vurderingen sender vi dig vores svar, som enten er et tilbud om et erhvervslån eller en afvisning. Vi udbetaler lånebeløbet, samme dag du siger ja til vores tilbud og underskriver låneaftalen.

Kan jeg betale lånet tilbage tidligere?

Ja, du kan tilbagebetale lånet tidligere, uden at det koster ekstra.

CapitalBox tilbyder erhvervslån til enkeltmandsvirksomheder.

Lån fra 15.000 kr. til 2.500.000 kr. i op til 3 år. Rentesatsen på erhvervslån til enkeltmandsvirksomheder fastsættes individuelt baseret på din kreditværdighed.  Få et uforpligtende tilbud kvit og frit ved at ansøge om et erhvervslån til enkeltmandsvirksomheder herunder.