Erhvervslån hos CapitalBox

Den hurtige og lette måde at optage et virksomhedslån på, så din forretning kan vokse.

Hvad er forskellen mellem erhvervslån og kassekredit til erhverv?

At finde den rigtige økonomiske løsning til virksomheden kan virke som en udfordring for nogle iværksættere, især fordi der er mange muligheder at vælge imellem. Et erhvervslån eller en kassekredit er to af de mest populære finansieringskilder til virksomheder, men hvilken er bedst for din virksomhed?

Få mere at vide her, hvor vi gennemgår både fordele og ulemper ved erhvervslån og kassekredit til erhverv, så du kan vælge den finansieringsmodel, der fungerer bedst til dine forretningsbehov.

Erhvervslån

Fordele:

 • Ikke noget papirarbejde

 • Ingen sikkerhedsstillelse

 • Hurtig og nem online ansøgning

 • Ingen ansøgningsgebyrer

 • Hurtig adgang til penge - udbetaling samme dag

 • Personlig service

Ulemper:

 • Renten på erhvervslån er typisk lidt højere, da der ikke stilles nogen sikkerhed.

 • Overskrides de månedlige betalingsdatoer, kan de have negative konsekvenser og blive dyrt.

 

Kassekredit til erhverv

Fordele:

 • Fleksibel (låner kun det, du har behov for, på et specifikt tidspunkt),

 • Billigere end et almindeligt lån

 • Hurtig at få

Ulemper:

 • Udlåner af kassekreditten kan ophæve den når som helst

 • Overskrider man maksimumbeløbet, skal der betales gebyrer

 • Skal ofte revurderes

Der findes kassekredit til virksomheder både med og uden sikkerhed.

Hvordan fungerer kassekredit?

Hvad kræver en kassekredit til erhverv?

En kassekredit til erhverv vil kræve en individuel kreditvurdering.

Hvordan rent praktisk?

Kassekreditten tilknyttes din virksomheds driftskonto.

Hvordan foregår betalingen?

Virksomhedsejere betaler rente af det beløb, der bliver brugt af kreditten, og man betaler også for at have kreditten til rådighed.

Erhvervskredit eller lån?

Der er fordele og ulemper ved henholdsvis lån og erhvervskredit. Dem vil vi derfor komme ind på nu.

Hvorfor kan der være behov for erhvervskredit?

De fleste ejere af små og mellemstore virksomheder kan med stor sandsynlighed nikke genkendende til det faktum, at indtægter og udgifter ikke altid følges ad. Der kan være perioder, hvor udgifterne er væsentligt højere end indtægterne, og en kassekredit kan derfor bruges til at finansiere driften i virksomheden i denne periode.

Hvornår er en erhvervskassekredit oplagt?

Kassekredit til virksomhed er bedst egnet til at finansiere udgifter for en kortere periode. Dette kan eksempelvis være, når virksomheden ikke har likviditet til at dække driften fra salg af varer. En kassekredit kan også fungere som en god buffer, der kan dække uforudsete udgifter.

Forretningsmøde
Fordele ved erhvervskredit

En erhvervskassekredit kan være en fordelagtig løsning for dig og din virksomhed, hvis du har likviditetsudsving, da det giver dig mulighed for fleksibel finansiering i de perioder, hvor du oplever udsving.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal ikke se en erhvervskassekredit som en løsning til at finansiere din virksomhed på længere sigt. Her kan det i stedet anbefales, at man optager et erhvervslån. En kassekredit kan for virksomheder nemlig hurtigt komme til at koste mere end et lån, da der kan være høje omkostninger ved et overtræk.

 

Erhvervslån kort fortalt

Langsigtede og kortsigtede erhvervslån

Et erhvervslån er en god finansieringskilde til virksomheder, der har brug for arbejdskapital og vil betale lånet tilbage over nogle år. Alt afhængig af hvad du vil bruge lånet til, er der forskellige typer erhvervslån. For eksempel er langsigtede erhvervslån traditionelt blevet brugt til at finansiere langsigtede investeringer, som fx køb og/eller ombygning af en ejendom.

Mindre erhvervslån, også kendt som kortfristede lån, kan hjælpe virksomheder med at dække mere presserende kapitalbehov. Indkøb til lager, aflønning af medarbejdere og husleje i en sæson med lille omsætning, præfinansiering af et betydningsfuldt projekt eller et brobygningslån, indtil kunderne betaler dig tilbage, er de mest almindelige anvendelser af denne type lån. Kortfristede lån løber typisk fra én måned og helt op til 3 år.

Ud over de forskellige anvendelsesmuligheder for lånet bør du også overveje, om et erhvervslån med eller uden sikkerhed er det bedste valg til dine behov. Det kommer an på, om du kan stille sikkerhed for lånet, og om du er villig til at gøre det for at få bevilget lånet.

Erhvervslån med eller uden sikkerhed

Erhvervslån med sikkerhed er forskellige, fordi virksomheder skal stille sikkerhed for, at lånet kan blive betalt tilbage. En bil, en bygning, en bolig eller andre aktiver, der kan sælges, er eksempler på sikkerhedsstillelse. Renterne på erhvervslån med sikkerhedsstillelse er typisk lavere end for lån uden. 

En anden ting, du bør overveje, er, hvor hurtigt du skal have adgang til pengene. Sagsbehandlingen for lån med sikkerhedsstillelse er ofte længere, da låntager skal levere mere papirarbejde, og långiver eller bank skal foretage en grundig kontrol. 

Erhvervslån uden sikkerhed kræver tit mindre papirarbejde, da sikkerhedsstillelsen ikke skal vurderes, hvilket gør processen både enklere og hurtigere. Lånetilbuddet udarbejdes typisk baseret på dit cashflow eller din kreditscore. 

Da der ikke sker en sikkerhedsstillelse, indebærer denne type lån en større risiko for långiveren. Derfor beregnes der normalt højere renter end for erhvervslån med sikkerhed, og renten er som regel fast. Derudover hører det med i billedet, at et erhvervslån uden sikkerhed typisk har kortere løbetid end et lån med sikkerhed.

Erhvervslån fra 15.000 kr. - 2.500.000 kr.

CapitalBox tilbyder ikke kassekredit til erhverv, men udelukkende lån. Du kan ansøge om et erhvervslån på op til 2.500.000 kr. 

Ønsker du at vide mere, eller er du stadig i tvivl om hvorvidt et erhvervslån eller erhvervskassekredit er den rette løsning for dig og din virksomhed, er du meget velkommen til at kontakte vores dygtige lånerådgivere på 70 89 99 33.

De sidder klar til at rådgive dig om, hvad der er den bedste løsning for dig.