Oprettet den 22.10.2020
Opdateret den 5.5.2022

CapitalBox Køber Hollandske SMV-Långiver Spotcap

CAPITALBOX KØBER HOLLANDSKE SMV-LÅNGIVER SPOTCAP, FOR BEDRE AT KUNNE STØTTE EUROPAS SMÅ VIRKSOMHEDER

CapitalBox, Europas førende online paneuropæiske finansieringsplatform, kan i dag offentliggøre købet af den hollandske afdeling af fintech-virksomheden Spotcap Global, som et led i den løbende udvidelse i det europæiske marked. Spotcap NL er en prominent online långiver til SMV’er i det hollandske marked.

CapitalBox’ køb af Spotcap NL markerer en milepæl i virksomhedens ambition om at være Europas førende SME fintech-udlåner. Anskaffelsen af den hollandske långiver vil udvide CapitalBox’ aftryk, og hjælpe flere af de 1,1 million små og mellemstore virksomheder der er i Holland.

CapitalBox er på nuværende tidspunkt den ledende aktør i 6 europæiske markeder for SMV fintech lån – Holland, Sverige, Finland, Danmark, UK og Litauen. CapitalBox giver lån til SMV’er på op til 2.500.000 kr. i op til 32 måneder med udbetaling så hurtigt som én dag pga. vores proprietære låneplatform.

Spotcap NL’s eksisterende kanaler giver CapitalBox bedre adgang til et nyt segment af større virksomheder, der også bliver negligeret af konventionelle banker. CapitalBox får adgang til Spotcap NL’s viden om det hollandske marked, netværk og forsikringsekspertise. Denne kombination af finansiel ekspertise og brug af innovativ teknologi har ført til at Spotcap NL er en af de bedst genkendte långivere i det hollandske marked.

 

Scott Donnelly, CEO hos CapitalBox, siger:  

“Spotcap har bygget en fantastisk virksomhed i Holland. Ved at bringe vores viden og teams sammen, vil vi være stærkere end nogensinde før, og gøre et endnu bedre stykke arbejde med at finansiere SMV’er der ønsker vækst.

Det er særligt vigtigt når vores økonomier vender tilbage til normale forhold, og konventionelle banker bliver ved med at negligere det vigtige SMV-segment.

De mindre SMV’er vi arbejder for, er økonomiens rygrad. I EU har omkring 98% af alle virksomheder 50 ansatte eller færre, men de står for 50% af arbejdspladserne. Jo bedre vi kan hjælpe dem med as have succes, jo bedre stillet er vi alle.”

 

Jens Woloszczak, CEO hos Spotcap Global og Christian Müller, CFO hos Spotcap Global, filføjer: 

”Salget af Spotcap NL markerer det sidste skridt i at fokusere Spotcap Global på udlån som en service via vores LendSuite proposition. Adskillelsen fra Spotcap NL tillader både direkte udlån og udlån som en service at koncentrere sig om det de hver især er bedst til – tilbyde løsninger i høj kvalitet og kundeservice i verdensklasse.

Vi ser CapitalBox som den ideelle køber af Spotcap NL, til fortsat at gro virksomheden og realisere dens potentiale over de næste år. Den igangværende kombination af ekspertise og teknologi vil styrke den allerede stærke position i markedet, hvilket igen betyder endnu bedre finansieringsmuligheder for hollandske SMV’er”.

Spotcap NL vil fortsætte under CapitalBox’ navn og brand. Overgangen vil finde sted i løbet af de næste måneder. Spotcap vil fortsætte med at trives, men kun med udlån som en service, så vi kan hjælpe finansielle institutioner digitalisere deres udlån til SMV’er med vores LendSuite