2020-10-14

Brug dit erhvervslån effektivt

Tillykke! Du har modtaget dine penge, og er nu klar til at ændre verden med din virksomhed. 

Hvordan du bruger pengene kommer til at betyde meget for afkastet af denne investering i din virksomhed. 

Sørg for at have en plan 

Et erhvervslån giver dig mange muligheder for at vækste og udvide din virksomhed. Undersøg hvilke områder af din virksomhed der har brug for kapital, og planlæg hvordan du vil bruge den kapital. Det vil øge dine chancer for en succesfuld investering. 

Her er nogle af de bedste ting virksomheder kan bruge deres erhvervslån på: 

1. Varebeholdning 

Indkøb af varebeholdning er en god måde at styre sæsonudsving og genopfylde dit lager, eller måske afprøve nogle nye produkter. 

2. Udstyr 

Det er almindeligt for små virksomheder at skulle låne til de store og vigtige indkøb. 

3. Driftsudgifter 

Det er vigtigt at holde din virksomhed i gang, så alt kører glat, men det kræver både tid og penge. Derfor er et ikke ualmindeligt at bruge erhvervslån til at smøre hjulene i virksomhedens maskinrum. 

Når du leder efter en långiver, skal du undersøge om der er ekstra omkostninger forbundet med at indfri lånet før tid. Det gælder især hvis du leder efter kortsigtede lån, der skal løbe indtil du sikrer anden finansiering. Hos CapitalBox kan du betale dit lån tilbage efter én eller to måneder helt uden ekstra omkostninger. 

4. Marketing og reklamer 

Det skaber værdi for din virksomhed at investere i at tiltrække flere kunder. Det er en vigtig del af at vækste din virksomhed. 5. 

5. Betal anden gæld 

Dine budgetter bliver mere overskuelige, når du samler din gæld ét sted. Måske vil du opdage at du også sparer en del penge. 

 

Få mest muligt ud af dit lån 

Det er ikke altid lige glamourøst at få styr på budgetter og balancer, men det er vigtigt at have overblik over de administrative ting, der sikrer at du bruger din finansiering godt og undgår ærgerlige fejl. 

 

1. Hold dit lån i en separat konto, og overfør pengene til dine almindelige konti efterhånden som de skal bruges, så de ikke bliver brugt uhensigtsmæssigt. 

På den måde skal du tænke dig om en ekstra gang før du bruger løs. Det værste der kan ske, er at dit forbrug stiger og lånet forsvinder, så du ikke kan lave de større investeringer, du faktisk har brug for. 

 

2. Lad være med at bruge hele lånet på én gang. 

For de fleste virksomhedsejere er det spændende at få en stor kapitalindsprøjtning, men det er vigtigt at være disciplineret. 

Tænk på alle dine planlagte indkøb og sammenlign dem med dine virksomhedsmål. Hold dig til et budget, så du ved hvor pengene ryger hen. Ekstra penge repræsenterer en fantastisk mulighed for at tage din virksomhed til et højere niveau, hvis du bruger dem rigtigt. 

 

3. Skab et godt forhold til din långiver 

En god dialog med din långiver og tilbagebetalinger til tiden (eller før tid) er en god måde at sikre et sundt forhold. Hvis du skal låne igen på et senere tidspunkt, omlægge tilbagebetalinger eller vil i dialog om uforudsete omstændigheder, hjælper et godt forhold dig med at nå frem til en tilfredsstillende løsning. 

 

Få et lån 

Nu ved du hvad du skal gøre når du har fået et erhvervslån. Er du ikke godkendt endnu? Så er det tid til at undersøge dit behov for at få ekstra penge. Ansøg om et erhvervslån hos CapitalBox på få minutter. Du får svar kort efter ansøgning, og med os kan din virksomhed drage fordel af: 

  • En papirløs proces. 
  • Ingen ekstra omkostninger ved tidlig indfrielse. Klar til at betale om én eller to måneder? Intet problem! Du skal kun betale renter. 
  • Fleksibel tilbagebetaling.