Oprettet den 4.8.2021
Opdateret den 22.9.2023

Hvad koster et erhvervslån? Bliv klogere på rente på erhvervslån her

Et erhvervslån kan være en fornuftig mulighed for dig, der ønsker at opnå ekstra kapital og finansiering til din virksomhed hurtigt og sikkert. Lånet kan være en effektiv aflastning i økonomien og give dig den ekstra frihed, der skal til, for at du virkelig kan fokusere på at vækste din virksomhed.

Når man driver en virksomhed, kan der være mange forskellige årsager til, at det kan være både relevant og fornuftigt at optage et erhvervslån. Eksempelvis kan et erhvervslån være din mulighed for:

 • nødvendige investeringer i nyt udstyr eller større lokaler.
 • ansættelse af flere medarbejdere.
 • styrkelse af virksomhedens likviditet og en praktisk forhøjelse af dit månedlige råderum.
 • opkvalificering eller videreuddannelse.
 • dækning af startomkostninger og kapitalkrav forbundet med opstartsfasen af et iværksættereventyr.

Uanset hvorfor du overvejer at optage et erhvervslån, er det vigtigt at være ordentligt sat ind i, hvilken finansieringstype du egentlig ønsker at opnå ved at tage lånet. Der er mange faktorer at overveje, og det kan være svært at gennemskue, hvordan man får det bedste virksomhedslån. Der er nemlig mange låneudbydere på markedet og lige så mange forskellige typer lån at vælge mellem. 

Det behøver dog ikke være hverken svært, uoverskueligt eller tidskrævende at regne ud, hvad et erhvervslån kommer til at koste dig og din virksomhed. Hos CapitalBox ønsker vi nemlig at gøre det simpelt for dig at finde netop det erhvervslån, der tjener dig bedst muligt. Vi leverer derfor skræddersyede finansieringsmuligheder, og vi stræber efter maksimal gennemsigtighed gennem hele processen, så du hele tiden ved præcis, hvad du får – og ikke mindst hvad det kommer til at koste dig! Læs om processen for at ansøge om et erhvervslån. Søg uforpligtigende om et erhvervslån på knappen nedenfor. Indenfor én dag får du af vide, hvor meget du kan låne og præcis hvor meget det kommer til at koste dig, over hele afdragsperioden. 

 

Få et gratis lånetilbud

 

 

Her på siden guider vi dig igennem alle de begreber og overvejelser, du bør forholde dig til når du overvejer at optage et erhvervslån.

 

Hvad er renten på et erhvervslån?

Når man taler om erhvervslån, vil rentesatsen være er et udtryk for, hvad det koster dig og din virksomhed at låne andres penge. Man kan derfor anse renten som prisen på lånet. Når lånet er tilbagebetalt, vil rentebeløbet altså udgøre den sum, du har afbetalt ud over det oprindelige, lånte beløb. 

Markedsrenten er bestemt af det frie marked på baggrund af princippet om udbud og efterspørgsel. Hvis efterspørgslen på erhvervslån er høj, vil rentesatsen stige, og omvendt vil renten falde, hvis der i en periode er lav efterspørgsel. Efter markedet oplevede markante rentefald i løbet af 10’erne, er renteniveauet ifølge Erhvervsministeriet i dag nogenlunde stabiliseret på et lavt og attraktivt niveau.

Ud over udbud og efterspørgsel er der også faktorer forbundet med dig og din virksomhed, der spiller ind på fastsættelsen af rentesatsen på et erhvervslån. F.eks. vil den konkrete långiver muligvis kigge på:

 • din kreditvurdering.
 • virksomhedens soliditetsgrad og balance mellem finansieringens egenkapital og fremmedkapital.
 • din forretningserfaring og eventuelle historik med lån, pantsætninger mv.  

For at opnå et fordelagtigt lån kan det derfor være smart, at du på forhånd har haft fokus på at oparbejde en god kreditværdighed, hvilket du kan få hjælp til her.

Det kan være svært at forstå en erhvervslån rente, men du kan starte med at sætte dig ind i de forskellige typer renter.

 

Faste og variable renter

Når du overvejer hvad renten på et erhvervslån er, bør det også indgå i dine overvejelser, om du skal vælge et lån med faste eller variable renter.

Med det fastforrentede erhvervslån vil renten være låst gennem hele lånets løbetid, og satsen påvirkes altså ikke af den svingende markedsrente. Her er du altså sikker på, at dit lån ikke bliver dyrere undervejs, eftersom din specifikke rentesats vil være den samme lige fra første til sidste afbetaling. 

Erhvervslån med variable renter kan dog være billigere end lån med faste rentesatser. Her afhænger den løbende rentesats nemlig af markedsrenten, og du kan derfor være heldig at få gavn af rentefald. Omvendt kan markedsrenten også stige, hvilket altså vil betyde, at dit lån ligeledes bliver dyrere. 

Der er således fordele og ulemper ved begge de to former for rentesatser, og din beslutning bør tage udgangspunkt i din virksomheds økonomi. Kan du tåle de potentielle renteudsving, der kan opstå ved et variabelt forrentet erhvervslån? Eller er du bedre tjent med det fastforrentede lån, hvor du ikke vil opleve hverken stigninger eller fald i rentesatsen?

Vær opmærksom på, at en låneaftale sommetider vil operere med forskellige former for renter:

 • Den nominelle rente, der kun angiver den tidligere beskrevne rentesats, som du betaler for at optage lånet. Denne kan altså betragtes som lånets aftalte pris. 
 • Den effektive rente, der også kaldes debitorrenten. Denne inkluderer også omkostninger såsom renters rente og rentenedskrivninger og kan altså betragtes som en fulde renteudgift.

Du bør altid orientere dig grundigt om begge disse satser og desuden være opmærksom på, hvorvidt aftalen indeholder andre gebyrer og omkostninger ud over renten på erhvervslånet.

 

Virksomhedslånets finansiering 

Hvis du har besluttet dig for at optage et virksomhedslån, har du som virksomhedsejer en række forskellige muligheder for at finansiere lånet. Flere benytter sig af kassekredit som en hurtig måde at opnå økonomisk fleksibilitet på.

Kassekredit

Med en kassekredit får du adgang til ekstra kapital i en fleksibel løsning. Du bestemmer selv hvornår du vil trække på kreditten og hvor meget. Fordi du kun betaler renter på den del af kreditten, som du bruger, kan en kassekredit ofte være en billigere løsning end et erhvervslån.

Vær dog opmærksom på, at låneudbydere har forskellige priser på kassekredit. CapitalBox kræver ingen gebyr, hos os skal du derfor kun betale rente. Hvis du søger om en kassekredit hos en anden låneudbyder, skal du sikre dig hvilke eventuelle gebyr du kommer til at betale. 

Erhvervslån

Erhvervslån kaldes også iværksætterlån, virksomhedslån og forretningslån, men de er alle navne for det samme finansieringsprodukt. 

For at finansiere forskellige former for erhvervslån kan du også blive bedt om at stille pant i forskellige aktiver såsom ejendomme eller varelager, hvilket betyder, at dine aktiver således fungerer som økonomisk sikkerhed for långiveren.

Hos CapitalBox har du mulighed for at låne uden at skulle stille denne sikkerhed. Vi tilbyder gode muligheder for erhvervslån mod personlig garanti for lånets indfrielse. Et erhvervslån uden sikkerhed kan være attraktivt af flere forskellige årsager, hvilket du kan læse mere om lige her

 

ANSØG OM ERHVERVSLÅN UDEN SIKKERHED

 

Prisen på erhvervsfinansiering

Hvad koster et erhvervslån eller kassekredit? Man kan ikke komme med ét enkelt svar på, hvad det koster at optage et erhvervslån – heldigvis! Forskellige virksomheder har nemlig forskellige behov, og det lån, der vil tjene én virksomhed bedst, vil muligvis slet ikke passe en anden. Når du undersøger forskellige tilbud på erhvervslån, er det derfor afgørende, at du har at gøre med en udbyder, der virkelig formår at tage højde for netop din virksomheds situation, behov og muligheder. 

Der findes et væld af online erhvervslånsudbydere, men du bør ikke lade sig friste af den første og bedste. Blandt de mange muligheder finder man nemlig også de lidt for smarte og hurtige løsninger, der tilbyder generiske erhvervslån, der slet ikke er tilpasset din virksomheds finansielle situation. 

Hos CapitalBox ønsker vi at kombinere de to – den dybdegående, professionelle indsigt i din virksomhed og en hurtig, kompetent betjening. Vores erfarne lånespecialister sammensætter et uforpligtende lånetilbud til dig. Accepterer du låneaftalen, udbetaler vi lånet allerede samme dag!

 

 

ANSØG OM FINANSIERING

 

Tjekliste til når du overvejer at optage et erhvervslån

Hav altid en klar plan når du vælger at gældsætte dig. Sådan sikrer du at du ikke ender i en situation hvor du ikke kan tilbagebetale din gæld og din kreditværdighed forværres. Med en velovervejet plan, kan et erhvervslån blive den bedste beslutning for dig og din virksomhed.

Gør dig dette klart, når du ansøger om et lån til din virksomhed:

 • Hvad skal lånet bruges til?
 • Hvor længe skal lånets løbetid være?
 • Hvad er renten på virksomhedslånet?
 • Hvilke andre omkostninger er der ved lånet?
 • Hvad bliver prisen på erhvervslånet?
 • Er det realistisk at jeg kan nå mine mål med lånet?

Når du har klarlagt disse spørgsmål, har du et solidt grundlag at træffe din beslutning ud fra.

 

Enkel og hurtigt virksomhedsfinasiering

Hos CapitalBox kan du søge om kassekredit til erhverv på op til 1.200.000 kr. og virksomhedslån på op til 2,5 mio. kr. Brug to minutter på at udfylde en låneansøgning. Efter en kort samtale med en lånerådgiver vil du få tilsendt et lånetilbud. Lånetilbuddet indholder renten på lånet og en komplet oversigt over hele tilbagebetalingen af lånet. Vælger du at få en kassekredit til erhverv, skal du kun betale renter af den del af lånet, du bruger. Renten vil fremgå tydeligt at dit lånetilbud,

Send en uforpligtigende ansøgning og se hvad vi kan tilbyde dig. 

 

 

Hvilken rente kan jeg få på mit lån?

 

 

Ofte stille spørgsmål om renten på erhvervslån

Hvad er rentesatsen på erhvervslån?

Hos Capitalbox.dk er vores renter baseret på lige netop din virksomhed og en konkret vurdering af din kreditværdighed. Den konkrete rentesats varierer efter markedets udbud og efterspørgsel. Det er derfor ikke muligt at svare generelt på, hvad rentesatsen på erhvervslån er, da den altså reguleres konstant.

Skal jeg vælge erhvervslån med faste eller variable renter?

Når du overvejer, hvilken type rentesats der passer dig bedst, bør du først og fremmest overveje din virksomheds økonomiske situation. Hvis det er vigtigt for dig at kende til dine månedlige udgifter på forhånd, vil et erhvervslån med faste renter sandsynligvis være en god løsning for dig. Hvis du og din virksomhed derimod kan tåle, at renten ændrer sig, kan der være fordele ved at vælge et lån med variable renter, der både kan falde og stige i løbet af lånets afbetaling. Du skal blot være opmærksom på, at du med et erhvervslån med en variabel rente altså ikke har samme sikre forudsigelighed som ved det fastforrentede lån.

Hvor meget skal jeg låne?

Hos Capitalbox er vi specialister i at stille fornuftige, skræddersyede finansieringsmuligheder til rådighed for små og mellemstore virksomheder. Vi er stolte af at kunne tilbyde onlineerhvervslån, der går fra 15.000 kr. helt op til 2.500.000 kr., og med vores attraktive onlineerhvervslån har vi derfor været i stand til at give et utal af SMV’er netop den finansielle støtte, de behøvede for at løfte deres forretninger til næste niveau. Når du overvejer, hvor stort et lån du skal tage, bør du være afklaret omkring dine målsætninger, så du undgår at betale for penge, du ikke har brug for at låne. Der er dog heller ingen grund til at begrænse dit lån unødigt, så du alligevel ikke vil kunne opnå de forretningsmæssige hensigter, der ligger til grund for dit lån.

Hvad er en god rente på et virksomhedslån?

Det er svært at definere præcis hvad som er en god rente på et lån. Mange låneudbydere arbejder indenfor et rentespænd. Virksomheder bliver tilbudt en rente som er tilpasset virksomhedens risikoprofil. Risikoprofilen er oftest baseret på faktorer som ejers kreditvurdering og virksomhedens historiske omsætning. Det betyder at du altid får den bedste rente som låneudbyderen kan tilbyde dig med din risikoprofil. Vil du sikre dig en god rente på et virksomhedslån, kan det betale sig at du kigger på at forbedre din kreditvurdering.

Hvad koster et erhvervslån hos Capitalbox

Den reelle pris på dit erhvervslån afhænger af lånets størrelse, din specifikke rentesats samt et mindre etableringsgebyr. Ved at sende en uforpligtigende ansøgning, får du hurtigt et komplet overblik over hvad et lån kommer til at koste dig. Her tilbyder vi nemlig at sammensætte et skræddersyet og ærligt lånetilbud baseret på de informationer, du oplyser om dig selv og din virksomhed.