Dette bør du vide om erhvervslån uden sikkerhed

Ligesom mange små erhvervsdrivende har du måske behov for at få finansieret en kortfristet udgift som fx en højere skatteregning, forskellige reparationer, indkøb af vigtigt udstyr. Du kan også i stedet have blikket rettet mod en mellemlang til lang investering som fx ombygning, udvidelse, investering i inventar eller ansættelse af nye medarbejdere.

Hvis du er i opstartsfasen, så er det sikkert ikke løsningen at rette henvendelse til en bank. Selv om du opfylder mindstekravene til at få et lån, såsom den mindste driftsperiode og årlig omsætning, kræves der måske, at du sørger for at stille sikkerhed for bankens lån.

De fleste kender til erhvervslån mod sikkerhed, da mange allerede bruger denne type lån i deres privatliv. Eksempelvis er et pantebrev det bedst kendte lån mod sikkerhed, hvor sikkerheden er den bolig, du har købt. Hvis du ikke er i stand til at betale terminerne, har långiveren til sidst ret til at overtage ejendommen. Hele formålet med at tilbyde et lån mod sikkerhed er at eliminere långiverens risiko. Det er grunden til, at så mange banker foretrækker kun at tilbyde denne type lån, især til nye, mindre virksomheder, som naturligt er forbundet med risiko.

De fleste banker kræver en eller anden slags likvide beholdninger. Jo lettere det er at konvertere sikkerheden til penge, desto større er chancen for at opnå erhvervsfinansiering fra en bank. Nogle af de mest anvendte sikkerheder i bankvæsenet i dag er erhvervsejendomme, produktionsapparater, varelager eller leverancer.

De fleste tænker, at et banklån er den billigste mulighed for at få et erhvervslån, men det kan være svært at få et sådan lån i en bank, og det kan tage flere måneder at få et klart svar. Den sikkerhed, der skal bruges til den type lån, skal evt. også analyseres, hvilket blot tager længere tid og stresser din lille virksomhed.

Sådan får man et lille erhvervslån uden sikkerhed

Selv om erhvervslån mod sikkerhed i vid udstrækning anses for at have bedre betingelser end et lån uden sikkerhedsstillelse, er der mange lån uden sikkerhedsstillelse med lignende betingelser, og som ikke kræver en sikkerhedsstillelse i virksomheden. Sammen med den tid du sparer i løbet af ansøgnings- og godkendelsesprocessen, kan adgang til finansiering, når din virksomhed har brug for det, gøre en stor forskel.

Det er den primære grund til, hvorfor flere og flere mindre virksomhedsejere prøver alternativer såsom silent factoring eller erhvervslån fra private långivere eller fintech. Factoring er en god mulighed til at finansiere dine salgsfakturaer og holde din virksomhed stærk og succesrig.

Ud over den ukomplicerede ansøgningsproces, hurtige svartid og hurtige udbetaling, er nogle af disse alternativer mest baseret på personlig garanti. Det betyder, at hvis du optager et lån med en personlig garanti i stedet for et lån mod sikkerhed, garanterer du, at du som person vil betale gælden, hvis din virksomhed misligholder lånet.

Personlig garanti skal ikke være skræmmende, men det er vigtigt at forstå, hvordan det fungerer

Det er vigtigt at forstå, at en personlig garanti ikke kræver nogen anlægsaktiver — som for eksempel din lejlighed eller familieværdier. Du skal typisk dokumentere, at du har nogle midler, for at vise, at du kan indfri lånet i tilfælde af misligholdelse. Ingen optager et erhvervslån med den tanke, at de ikke vil betale tilbage, men realiteten er, at ikke alle virksomheder bliver en succes, og ikke alle lån bliver betalt tilbage. Det er grunden til, at de fleste private långivere, som tilbyder lån uden sikkerhed, kræver personlige garantier.

Et andet aspekt, der skal tages højde for er, at du også skal opfylde visse kreditværdighedskriterier for at blive godkendt til en personlig garanti. Selv om det måske ikke er meget, kan nogle private långivere og fintech-virksomheder bede dig om at aflevere en liste over alle dine aktiver og passiver ved ansøgningsprocessen.

Med CapitalBox kan du ansøge om et lån online uden sikkerhed, kun med personlig garanti, på kun nogle få minutter og få svar samme dag. Enhver dansk virksomhedsejer med mindst 12 måneders aktivitet og en erhvervskonto i en bank kan være kvalificeret til midler med en tilbagebetalingsperiode mellem 6 og 24 måneder.

Sådan får du et lån uden sikkerhed

Du bør altid have en plan for tilbagebetaling af et lån, når du optager et erhvervslån for at finansiere din lille virksomhed. Spørg altid dig selv, hvorfor du vil optage det lån.

Når du er på udkig efter finansiering til din virksomhed, bør du kigge på, hvad der er vigtigst for dig og din virksomhed i denne fase. Prisen på lånet vil altid være en faktor, men at få en ny kunde, indkøbe udstyr, som vil hjælpe med at få din forretning til at vokse, investere i markedsføring eller få nye ansatte kan være en smartere investering for din virksomhed end at vente på at få den laveste rentesats på markedet. Det er dig valg.

Vær sikker på, at du forstår lånevilkårene

Inden du optager et lån, råder vi dig til at se objektivt på din virksomhed og dine finanser. Det er vigtigt, at du forstår den reelle risiko for, at dine forretningsplaner falder til jorden på trods af store anstrengelser og de bedste intentioner. Gennemgå alle de faktorer som på sigt kan have en mulig negativ påvirkning på din virksomhed og dine personlige finanser.