Oprettet den 8.11.2021
Opdateret den 22.9.2023

Hurtige erhvervslån

Det sker, at en virksomhed havner i en situation, hvor den skal bruge et erhvervslån hurtigt. Det kan være for at overvinde en manglende likviditet, få repareret et vigtigt stykke produktionsudstyr eller til en anden uplanlagt, uventet investering. Hurtige erhvervslån benyttes også tit af virksomheder, hvis omsætning udviser sæsonvariation. 

Almindelige banklån kræver som regel sikkerhedsstillelse eller kaution, hvilket kan tage dage eller op til flere uger at få på plads. Hos selvstændige og enkeltmandsvirksomheder kan der være rigtig travlt og tid er penge, så et hurtigt erhvervslån kan være en bedre løsning end et banklån.

Et hurtigt erhvervslån er en hjælp til virksomheder med at håndtere pludseligt opståede situationer, eftersom lånebeløbet kan indbetales på en konto i løbet af 1-2 bankdage og ikke kræver sikkerhedsstillelse. Sådan et erhvervslån kan også fungere som stødpude i tilfælde af uforudsete situationer eller nødsituationer, så at iværksætterens finansielle fleksibilitet øges.

Vi beskriver her hvilke overvejelser du bør gøre dig når du søger erhvevslån, og besvarer de oftest stillede spørgsmål om hurtig erhvervsfinansiering.

 

Få overblik over det vigtigste, før du ansøger om et erhvervslån

Før man som iværksætter udfylder en ansøgning om et erhvervslån, bør man have styr på følgende punkter:

 

Hvad er formålet med erhvervslånet?

Spørgsmålet ser måske umiddelbart ganske ligetil ud, men en forståelse af virksomhedens konkrete finansieringsbehov er afgørende ved ansøgning om hurtig finansiering. Selvom det er nemt nok at opnå et erhvervslån uden sikkerhedsstillelse på nettet, findes der adskillige andre muligheder for at finansiere din virksomhed. Ofte er et hurtigt gennemført lån uden sikkerhedsstillelse en god finansieringsmulighed, men det er ikke altid den bedste. Iværksættere gør derfor klogt i på forhånd at sætte sig ind i de mest udbredte typer erhvervslån.

 

Bør du ansøge om et hurtigt erhvervslån eller en kassekredit?

I daglig sprogbrug benyttes termerne erhvervslån og kassekredit ofte synonymt, men der er nogle vigtige forskelle mellem de to finansieringsformer. Et tildelt erhvervslån indbetales med det samme til virksomhedens konto, mens en kassekredit stilles til rådighed, således at indehaveren kan trække på den, efterhånden som virksomhedens finansielle situation kræver det.

Læs mere om forskellene og lighederne mellem et erhvervslån og en kassekredit

 

Hvor stort er behovet for finansiering, når det kommer til stykket?

Omkostningerne til finansiering af en virksomhed vokser tit proportionalt med størrelsen af fremmedfinansieringen, så det kan sjældent betale sig at stræbe efter det størst mulige lånebeløb. I stedet for at gå efter det størst mulige lånebeløb, rådes virksomheder til at stille skarpt på forrentningen af lånebeløbet (return on investment, ROI). Hvis et stort lånebeløb også øger forrentningen, kan det være grund nok til at stræbe efter et større kortfristet lån. Læs mere om renten på erhvervslån.

 

Hvor hurtigt skal erhvervslån tilbagebetales?

Hvis du bedømmer et erhvervslån alene ud fra  forrentningen, er en kort tilbagebetalingsperiode generelt bedst. På den anden side øger en kort tilbagebetalingsperiode presset på arbejdskapitalen og virksomhedens likviditetsstrøm. Det forventede afkast af virksomheden på kort og langt sigt har stor indflydelse på erhvervslånets afviklingsprofil. Hos CapitalBox er vi bevidste om disse udfordringer og tilbyder fleksible tilbagebetalingsvilkår på op til 36 måneder for hurtige erhvervslån.

 

Hurtige erhvervslån – vær opmærksom på disse ting

Tjek, at virksomheden er lønsom, når du ansøger om et erhvervslån, og benyt erhvervslån-beregneren til at finde det rigtige lånebeløb til din virksomhed. På den måde forebygger du, at virksomheden eller du selv får problemer med at tilbagebetale lånebeløbet.

 

Et hurtigt erhvervslån er beregnet til at dække kortsigtede behov

Erhvervslån og kassekreditter er nyttige finansieringskilder, når en virksomhed har brug for arbejdskapital her og nu.

Rentesatserne er en smule højere end for sædvanlige banklån med sikkerhedsstillelse, hvilket man skal være opmærksom på, når man ansøger om et erhvervslån eller en kassekredit til sin virksomhed.

Få mere at vide om, hvordan udlånsvirksomheder og banker fastsætter deres rentesatser

Ansøg via internettet om et hurtigt erhvervslån, hvis du véd, at dine finansieringsbehov er kortfristede og forbigående, og at din virksomhed er i stand til at tilbagebetale dem forholdsvis hurtigt. Det er også muligt at aftale særskilte tilbagebetalingsvilkår, selv efter at erhvervslånet er blevet tildelt – hos CapitalBox bestræber vi os på at være fleksible og imødekomme virksomhedens situation.

 

Iværksætteren kautionerer personligt for lånet

Erhvervslån og hurtige erhvervslån tildeles uden sikkerhedsstillelse, så der stilles krav om en kaution. Som ved erhvervslån i almindelighed indestår iværksætteren personligt for lånet og er derfor ansvarlig for tilbagebetalingen af lånet – der stilles ikke krav om sikkerhedsstillelse.

 

Sådan ansøger du om et hurtigt erhvervslån til din virksomhed

Før du ansøger om et erhvervslån, bør du som iværksætter omhyggeligt overveje lånebehovet samt virksomhedens evne til at betale afdrag og renter, så den vedbliver at være likvid.

Læs mere om, hvad likviditet har at sige

Det er også værd at tjekke på forhånd, om virksomheden opfylder kriterierne for et lån. På den måde går ansøgningsprocessen meget hurtigt.

Der er nogle krav til virksomheden for at kunne optage lån. Kravene kan være forskellige mellem låneudbydere. CapitalBox tildeler erhvervslån til virksomheder, der opfylder følgende kriterier:

  • Alle ejere af virksomheden skal bo i Danmark 
  • Virksomhedens fysiske adresse er i Danmark 
  • Du har en dedikeret virksomhedskonto 
  • Virksomheden har været i drift i mere end 6 måneder 
  • Virksomheden omsætter for mindst 40.000 kr. månedligt (480.000 kr. årligt)

 Opfylder din virksomhed disse krav? Så er der gode chancer for at du kommer igennem låneprocessen uden problemer, og kan få lånet gennemført på bare én dag.

 

ANSØG NU

 

 

Hurtig virksomhedsfinansiering hos CapitalBox

Har du brug for mere likviditet i din virksomhed, er der hjælp at hente hos CapitalBox. Skal der mere luft i budgettet i det daglige eller har du blot brug for et større økonomisk råderum, kan kassekredit til erhverv være løsningen for dig. Med en kassekredit har du adgang til op mod 1.200.000 kr. som du kan trække på døgnet rundt, når det passer dig. Det koster ikke noget at oprette eller at have kassekreditten, det eneste du betaler, er renter af det beløb, du har trukket. 

Kigger du efter en større investering, skal du ansøge om et iværksætterlån. Vi udbyder iværksætterlån på op til 2,5 mio. kr. med samme hurtige udbetaling som kassekreditten. Sender du en ansøgning i dag, kan du have pengene i hånden indenfor én arbejdsdag.

 

 

Hør mere om finansiering til erhverv

 

 

 

Ofte stillede spørgsmål om erhvervslån

Hvilke fordele er der ved et erhvervslån?

De største fordele ved et erhvervslån er, at du kan få finansieringen på plads hurtigt, at du ikke behøver stille sikkerhed, og at du kan investere i din virksomhed.

Hvor meget koster et hurtigt erhvervslån?

Rentesatsen, du skal betale for et hurtigt erhvervslån afhænger af en række faktorer. Én af dem er, hvor stor en risiko långiver løber, men også eksempelvis hvor stor fri likviditet, der er til rådighed, hvilken branche du er aktiv i, samt hvilken omsætning du budgetterer med.

Hvor hurtigt får jeg mine penge med et hurtigt erhvervslån?

Med et hurtigt erhvervslån kan du tit få pengene udbetalt i løbet af nogle få dage. Desuden får du i løbet af én arbejdsdag svar på, hvorvidt du kan låne og i givet fald hvor meget. Det skaber klarhed og sikkerhed.

Hvor meget kan jeg låne?

Lånebeløbet varierer fra udlåner til udlåner. Hos CapitalBox kan du låne fra 15 000 til 2 500 000 kr. Det afhænger naturligvis af dine konkrete behov og finansielle situation samt virksomhedens risikoprofil.

Hvad er vilkårene for et erhvervslån?

Vilkårene varierer fra långiver til långiver. CapitalBox stiller krav om, at virksomheden har været aktiv i mindst 6 måneder, er hjemmehørende i Danmark og har en dansk bankkonto. Desuden må den ikke være registreret som dårlig betaler (Experian, RKI) eller genstand for igangværende søgsmål, og virksomheden omsætter for mindst 40.000 kr. månedligt (480.000 kr. årligt). Og der kan være yderligere vilkår.