Oprettet den 14.1.2022
Opdateret den 14.4.2022

Hvad kan finansiering til erhverv egentlig bruges til?

Der er mange forskellige muligheder, når det kommer til finansiering til erhverv, og hvad man egentlig kan få finansieret i dag. Står du derfor med undren omkring, hvordan og hvad en erhvervsfinansiering kan gøre for din virksomhed, kan du læse meget mere om det lige her. Der er nemlig mange ting, en virksomhed kan få erhvervsfinansiering til, og det kan være relevant for dig som virksomhedsejer at vide.

 

Hvorfor er finansiering til erhverv vigtigt?

Mange virksomhedsejere oplever på et eller andet tidspunkt, at et erhvervslån eller erhvervsfinansiering kan være en god hjælp til økonomien i virksomheden. Ved at kende til de mange muligheder, der ligger inden for området, kan man give luft i budgettet til nogle andre ting, som kan være med til at vækste virksomheden.

Derfor er det vigtigt at kende til disse muligheder. Der findes mange aktører på markedet i dag, der tilbyder finansiering til erhverv, og man kan derfor som virksomhedsejer få lavet nogle rigtig gode aftaler. Erhvervslån optages oftest af virksomhedens ejer, og det gælder sig både for selvstændige og enkeltmandsvirksomheder.

 

Få hjælp med driftskapital

I nogle tilfælde kan det være en fordel for virksomheden at få erhvervsfinansiering af driftskapital. Det vil være kapital, der går til den daglige drift af virksomheden, som blandt andet kan indeholde køb af forskellige varer til virksomheden. Det kan også være kapital til de løbende omkostninger i virksomheden eller tilgodehavende hos virksomhedens kunder. Et erhvervslån kan også hjælpe virksomhedens likviditet.

Lånet størrelse og renten afhænger ofte af din virksomheds indtjeningsevne og de kapitalforhold, der er i virksomheden. Der er også andre faktorer, som låneudbyderen vil gå ind at kigge efter, inden din virksomhed kan få erhvervsfinansiering.

 

Finansiering af bil erhverv

Det er muligt at få erhverv finansiering af bil. Det kan både være enkelte biler eller flere firmabiler, som man gerne vil have leaset. Det kan være en stor fordel for virksomheder, som har brug for ekstra kapital til at kunne anskaffe sig køretøjer.

Ved at få finansiering af bil til erhverv vil bilen blive finansieret gennem et leasingselskab, der har ejendomsretten over bilen. Du vil derfor kun have brugsretten over bilen og skal ofte selv betale for udgifter til reparation, service m.m. Det er selvfølgelig også muligt at optage et erhvervslån og bruge kapitalen på indkøb af eksempelvis firmabiler. Det vil også give dig ejendomsretten over bilerne.

 

Erhvervsfinansiering i form af anlægslån

Har du brug for finansiering i erhverv, der kan hjælpe din virksomhed med at udvide, eller har du brug for ekstra kapital til at kunne købe maskiner og driftsmidler til virksomheden? Så er et anlægslån også en mulighed. Et anlægslån vil nemlig ikke være midler, man bruger til den daglige drift, men nærmere finansiering der bliver brugt som investeringer.

Det kan derfor være helt nye bygninger, som virksomheden skal bruge, eller større maskineri, som er vigtigt for virksomheden. Der findes forskellige lånetyper inden for anlægslån. Det kan blandt andet være med både fast og variabel rente. Det er en god mulighed, hvis du har brug for ekstra kapital til dine investeringer.

 

Få finansiering i erhverv med et ejendomslån

Skal du købe ejendom, kan det også gøres med hjælp fra finansiering til erhverv. Erhverv finansiering med et ejendomslån giver dig nemlig mulighed for at købe bygninger til din virksomhed. Det kan også bruges til at optage et ejendomslån i ens nuværende ejendom. I mange tilfælde vil man skulle lægge sikkerhed i fast ejendom, så långivere naturligvis har større sikkerhed for at få pengene fra finansieringen tilbage igen.

Løbetiden på disse lånetyper kan være forholdsvis lange, da det i flere tilfælde vil dreje sig om større beløb. Derfor kan man mange steder også få afdragsfrihed på det første stykke tid af erhvervslånet.

 

Brug erhvervsfinansiering til flytning af virksomheden

Det sker også, at virksomheden i nogle tilfælde må flytte adresse. Det kan være en simpel flytning fra den ene bygning til den anden i området, men nogle gange kan det også være fra den ene ende af landet til den anden. I nogle tilfælde kan det simpelthen være, fordi virksomheden er blevet for stor til at være der, hvor den er lokaliseret i øjeblikket, og man bliver derfor nødt til at flytte virksomheden.

Det er også en mulighed at få erhvervsfinansiering til netop at flytte virksomheden, så man kan fortsætte væksten af virksomheden.

 

Et erhvervslån til nyt udstyr

En anden lånemulighed er at få finansiering i erhverv til nyt udstyr til virksomheden. Det kan både være erhvervsfinansiering til større og mindre udstyr. Skal der eksempelvis nyt udstyr til kontorlandskabet, kan det være ret dyrt at skulle købe et væld af nye computere ind. Derfor kan det være en god mulighed at tage et erhvervslån for netop at kunne købe disse former for udstyr ind til virksomheden.

 

Ombyg virksomheden med finansiering til erhverv

Det kan også være en mulighed at få finansiering i erhverv til at ombygge virksomheden. Det kan både være til at ombygge selve kontoret eller den generelle virksomhed. I nogle tilfælde kan man nemlig have købt bygningen, som virksomheden er bosat i, for flere år siden, og på et eller andet tidspunkt kan det være nødvendigt enten at ombygge eller renovere. Her kan det blandt andet være en god idé at søge efter erhvervsfinansiering til ombygningen.

 

Overvej leasing som en finansieringsmulighed

At lease udstyr kan også være en mulighed som finansiering til erhverv. Det giver dig ikke ejendomsretten over udstyret, men du har brugsretten, som i virksomhedens tilfælde ofte er mest nødvendigt. Det er nemlig muligt at lease meget mere end bare biler. Alt fra maskiner, udstyr, trailere og meget mere kan leases. Det kan være en rigtig god mulighed, hvis din virksomheds arbejde er meget sæsonpræget.

Ved at lease udstyr og maskiner kan man ofte få lavet en aftale, så man betaler i takt med, at udstyret tjener penge til virksomheden. Det kan være en stor fordel for mindre virksomheder, som måske ikke har så meget kapital. En anden fordel ved leasing er, at man også ofte kan skifte til nyere modeller. Vi kender det alle sammen med biler. Man leaser en bil i et år og skifter den derefter til en nyere model. Dette gør sig også gældende ved blandt andet industrimaskiner.

 

Hvordan kan CapitalBox hjælpe?

Hos CapitalBox kan du få finansiering til erhverv hurtigt og sikkert. Vi tilbyder dig erhvervslån op til 2.500.000 kroner, og ansøgningen tager kun to minutter at udfylde. Det bedste af det hele er, at du får pengene samme dag, som din ansøgning bliver godkendt.

Du kan bruge finansieringen fra Capitalbox.dk til at finansiere de mange forskellige poster i din virksomhed. Så skal du ud at have nye maskiner til virksomheden, eller skal kontoret shines op igen? Så kan du udfylde en ansøgning og få tilsendt et tilbud på bedste finansiering til erhverv, der tager højde for din virksomheds situation. Med Capitalbox.dk kan du styrke virksomhedens likviditet. Dette er bare en af metoderne til at styrke likviditeten af din virksomhed.

Har du brug for erhvervslån uden sikkerhed? Så er CapitalBox klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder nemlig erhvervsfinansiering uden sikkerhed. Du kan læse meget mere om, hvad erhvervslån uden sikkerhed er, og hvordan det kan hjælpe dig og din virksomhed lige her.

 

Spørgsmål og svar om typer af erhvervsfinansiering

Hvor vigtigt er finansiering til erhverv?

Finansiering til erhverv er vigtigt for mange virksomheder, som ikke har den nødvendige aktuelle kapital. Det giver nemlig virksomheden mulighed for at fokusere på det vigtigste – nemlig at vækste virksomheden. Erhvervslån er gode for små og mellemstore virksomheder fordi lånet kun tager få dage fra ansøgning til udbetaling. Ofte kan udbetaling endda ske samme dag som man ansøger. Læs mere om hurtige erhvervslån.

Hvilke typer af erhvervsfinansiering findes der?

Der findes både erhvervsfinansiering af biler, maskiner og udstyr. Der er også typer som ejendomslån, hjælp til driftskapital, leasing, anlægslån og meget mere.   

Hvad kan jeg brug erhvervsfinansiering til?

Erhvervsfinansiering bruges til at hjælpe virksomheden videre, enten igennem en periode hvor kapitalen for lav til at møde udgifterne, eller erhvervsfinansiering kan bruges til at gøre en investering i et projekt i virksomheden.

Læs nogle konkrete bud på hvad erhvervsfinansiering kan bruges til.