Erhvervslån uden sikkerhed

Hvad er et erhvervslån uden sikkerhed? 

Mange sunde og profitable virksomheder kan ikke stille den rette sikkerhed for traditionelle banklån i lokale banker.  

Men frygt ej. Der er andre finansieringsvirksomheder der ikke kræver specifik sikkerhedsstillelse. De kræver generel sikkerhed i stedet, og det giver gode muligheder for mange virksomheder. 

Et erhvervslån uden sikkerhedsstillelse er et lån fra en lånevirksomhed, der ikke kræver nogen form for sikkerhedsstillelse fra virksomheden eller dens ejer. Lånet er udelukkende baseret på ansøgerens kreditværdighed. 

Mange små virksomhedsejere er interesserede i et lån eller en kredit til deres virksomheder, men har ikke de rette aktiver som banken kræver at de skal stille som sikkerhed. Det er f.eks. fast ejendom, lagervarer, værdifuldt inventar eller andre fysiske aktiver. 

 

Underskriver banker erhvervslån uden sikkerhed? 

Som regel underskriver banker ikke erhvervslån uden at være forsikret med en form for sikkerhedsstillelse. De foretrækker at vurdere virksomheders kreditværdighed på baggrund af fysiske aktivers værdi. På den måde kan banken reducere sin egen risiko ved at give et lån. Specifik sikkerhedsstillelse diskvalificerer mange virksomheder der ikke har fysiske aktiver, og som har andre aktiver der er svære at vurdere eller overdrage – selvom de ellers ville være gode lånere. 

 

Kræver CapitalBox specifik sikkerhedsstillelse for erhvervslån? 

CapitalBox giver lån til små og mellemstore virksomheder baseret på grundlæggende indikatorer som f.eks. cashflow til at vurdere om en virksomhed er sund eller ej. Derudover vurderer vi også ejerens kreditværdighed og hvor lang tid virksomheden har været aktiv, når vi skal bestemme en virksomheds kreditværdighed. Dette gør det muligt for mange sunde virksomheder at få erhvervslån, selvom de ikke har værdifulde fysiske aktiver de kan stille som sikkerhed. 

Når en lille virksomhed optager et lån hos CapitalBox giver ejeren personlig garanti for lånet, men der tages ikke sikkerhed i ejerens personlige aktiver. 

Ved at bruge personlig garanti kan virksomhedsejere få kapital på helt ned til én arbejdsdag – og det er uden at have fast ejendom, lagervarer eller andre fysiske aktiver. De behøver heller ikke få deres aktiver vurderet. 

Hvis du har en sund virksomhed, men er usikker på om du kan stille en stor nok sikkerhed for banken, kan du overveje at ansøge om et erhvervslån hos CapitalBox. Du får svar inden for kort tid. 

Sammenlign lånebetingelser: 

  • Banklån: Ofte kræver banker specifik sikkerhed + personlig garanti. 
  • Finansiering af udstyr: Udstyr som sikkerhed + personlig garanti. 
  • CapitalBox lån: Kræver ikke aktiver som sikkerhed, men personlig garanti er krævet. 

Erhvervslån fra CapitalBox tillader virksomheder at ansøge om og optage lån til vækst, selvom de ikke har aktiver til sikkerhedsstillelse.