Oprettet den 17.5.2019
Opdateret den 6.5.2022

To årsager til, at SMV'er ikke tager banklån

Små og mellemstore virksomheder (SMV'er) er kernen i den europæiske økonomi. De repræsenterer mere end 99 % af alle virksomheder i EU, de beskæftiger to ud af tre medarbejdere og producerer 57 cent af hver euro. Samtidigt kæmper de med adgang til arbejdskapital og peger på dette problem som en af de vigtigste udfordringer, som iværksættere har i deres hverdag.

Virksomhedslån og kreditbevillinger er stadig en af de mest almindelige kilder til virksomhedsfinansiering blandt SMV'er i EU. Men mange virksomheder afvises af traditionelle banker, eller lånetilbudet lever ikke op til virksomhedsejerens forventninger, hvad angår beløb eller betingelser. For næsten 20 % af SMV'erne lykkedes det ikke at få det fulde banklån, de havde planlagt, i 2018.

Generelt peger SMV'er på to særligt kritiske områder, hvor traditionelle finansielle institutioner svigter dem:

Svært at få banklån som ung virksomhed

En bank afviser måske en anmodning om et lille virksomhedslån, fordi virksomheden er for ung sammenlignet med dens krav. Dette kan for eksempel være pga. for lav virksomhedskredit eller personlig kredit. Mange banker kræver også sikkerhedsstillelse, hvilket for nye virksomheder nærmest er umuligt at få.

Langsom og tung administrativ process

Ansøgnings- og evalueringsprocessen kan strække sig over en lang periode, når man som virksomhed ansøger om et lån i banken. Dette kombineret med mængden af papirarbejde, som kræves for at opretholde kreditværdigheden, giver SMV'ers planer lange udsigter.

De fleste ejere af mindre virksomheder har brug for lån hurtigt, så de kan finansiere og implementere projekter som gør en forskel i forhold til deres konkurrenter. 

Problemer med at finansiere vækstideer i virksomhedens tidlige stadier, kan få betydning for virksomhedens iværksætterrejse. I opstartsfasen er kapital meget vigtig for iværksættere, om det er til at ansætte eller undervise medarbejdere, købe lagerbeholdning, udvikle nye produkter, eller blot at have adgang til arbejdskapital i perioder med lav beholdning.

Få et hurtigt erhvervslån

Virksomhedslån bør være fleksible, og derfor ønsker CapitalBox at gøre det, som konventionelle banker ikke kan – rykke i samme hastighed som din virksomhed.

Vi er en veletableret FinTech virksomhed, som hjælper SMV'er i hele Europa. Vi er stolte af have produkter, som giver dig nøglefordele som f.eks.:

  • Online ansøgning på 2 minutter.
  • Lånet udbetalt indenfor én arbejdsdag.
  • Personligt tilknyttet lånerådgiver.
  • Fleksible tilbagebetalingsmuligheder uden binding.

Så nu ved du, at du har et valg – du står ikke alene. Vi tror på din virksomhed.

 

ANSØG OM ET ERHVERVSLÅN NU