Oprettet den 11.5.2020
Opdateret den 4.7.2023

Den ultimative guide til: Erhvervslån uden sikkerhed

Et erhvervslån uden sikkerhedsstillelse ikke kræver nogen form for sikkerhed fra virksomheden eller dens ejer. Lånet er i stedet baseret på ansøgerens kreditværdighed og virksomheden som helhedsbillede.

Lån uden om banken

Mange virksomheder kan ikke stille den rette sikkerhed som det kræves i traditionelle banker. Det betyder imidlertidigt ikke at virksomheden har en dårlig økonomi. Der er mange sunde virksomheder som genererer overskud, men som har en struktur som gør at bankerne ikke vil låne til dem.

Situationen ses typisk i mange små og mellemstore virksomheder. De har brug for et lån eller en kredit til deres virksomhed, men har ikke de rette aktiver som banken kræver at de skal stille som sikkerhed.

De fleste banker kræver en eller anden slags likvide beholdninger. Jo lettere det er at konvertere sikkerheden til kontanter, desto større er chancen for at få erhvervsfinansiering fra en bank. Nogle af de mest anvendte sikkerheder i bankvæsenet i dag er erhvervsejendomme, produktionsapparater, varelager, inventar eller leverancer.

Leder du efter finansiering uden om banken, findes der heldigvis alternativer.

 

Muligheder for erhvervslån uden sikkerhed 

CapitalBox giver lån til små og mellemstore virksomheder baseret på grundlæggende indikatorer som f.eks. cashflow og arbejdskapital. Derudover vurderer vi også ejerens kreditværdighed og hvor lang tid virksomheden har været aktiv, når vi skal bestemme en virksomheds kreditværdighed. Dette gør det muligt for mange sunde virksomheder at få erhvervslån, selvom de ikke har værdifulde fysiske aktiver de kan stille som sikkerhed.

Når en virksomhed optager et lån hos CapitalBox giver ejeren personlig garanti for lånet, men der tages ikke sikkerhed i ejerens personlige aktiver. Personlig garanti skal ikke være skræmmende, men det er vigtigt at forstå, hvordan det fungerer.

Det er vigtigt at forstå, at en personlig garanti ikke kræver nogen anlægsaktiver — som for eksempel din lejlighed. Du skal typisk dokumentere, at du har nogle midler, for at vise, at du kan indfri lånet i tilfælde af misligholdelse. Ingen optager et erhvervslån med den tanke, at de ikke vil betale tilbage, men realiteten er, at ikke alle virksomheder bliver en succes, og ikke alle lån bliver betalt tilbage. Det er grunden til, at de fleste private långivere, som tilbyder lån uden sikkerhed, kræver personlige garantier.

Det er også derfor at nogle private långivere vil spørge dig om en liste over dine passiver og aktiver. Det er blandt andet for at sikre at du ikke ender med at sidde med mere gæld end du kan betale.

 

Fordele ved erhvervslån uden sikkerhed

Den helt store fordel med et erhvervslån uden sikkerhed er al den tid du sparer. Er du i diskussioner med din traditionelle bank, skal der bruges tid på at vurdere værdien af dine aktiver og du skal igennem en tung administrativ process.

Finansielle virksomheder som CapitalBox er stadig underlagt de samme regler om sikkerhed som banker er, for eksempel antihvidvaskloven og datasikkerhed. Men når der ikke skal stilles sikkerhed, men kun personlig garanti, spares meget tid og papirarbejde. Faktisk sparer du så meget tid, at du kan få dit lån udbetalt samme dag som du ansøger!

 

Vær sikker på, at du forstår lånevilkårene

Inden du optager et lån, råder vi dig til at se objektivt på din virksomhed og dine finanser. Det er vigtigt, at du forstår den reelle risiko for, at dine forretningsplaner falder til jorden, selv på trods af de bedste intentioner. Gennemgå alle de faktorer som på sigt kan have en mulig negativ påvirkning på din virksomhed og din personlige økonomi. Du bør altid have en plan for tilbagebetaling af et lån. Når du optager lånet, overvej også din finansielle situtation, din lånehorisont og dit behov for fleksibilitet i forhold til lånet.

Når du er på udkig efter finansiering til din virksomhed, bør du kigge på, hvad der er vigtigst for dig og din virksomhed i denne fase. Prisen på lånet vil altid være en faktor, så prøv at udregne din ROI (return on investment) ved at optage lånet. Giver din investering dig mere overskud end omkostningerne ved lånet? Vær sikker på, at forretningsmodellen er gennemtænkt.

Et godt værktøj for din virksomhed kan være at lægge et likviditetsbudget. Så har du et bedre overblik over hvilke pengestrømme du har og hvornår din kapitalbeholdning kan være udfordret. Læs om likviditetsbudget og download en skabelon til at lægge dit eget likviditetsbudget her.

 

Få erhvervslån uden sikkerhed hos CapitalBox

Hvis du har en sund virksomhed, men er usikker på om du kan stille en stor nok sikkerhed for banken, kan du overveje at ansøge om et erhvervslån hos CapitalBox.

Med CapitalBox kan du ansøge om et lån uden sikkerhed. Lånet kræver kun personlig garanti. Enhver dansk virksomhedsejer med mindst 6 måneders aktivitet og en erhvervskonto kan være kvalificeret til et erhvervslån. Du kan låne fra 15.000-2.500.000 kr. i en låneperiode på op til 36 måneder.

Fordi lånet er uden sikkerhed, er låneprocessen hurtig og simpel. Udfyld ansøgningen på linket nedenfor (det tager kun 2 minutter). Du vil blive kontaktet af en lånerådgiver og du kan få lånet udbetalt så hurtigt som indenfor én arbejdsdag!

 

Ansøg om erhvervslån

 

Ofte stillede spørgsmål om lån uden sikkerhed

Hvad er et lån med sikkerhed?

De fleste kender til lån mod sikkerhed, da mange allerede bruger denne type lån i deres privatliv. Eksempelvis er et pantebrev det bedst kendte lån mod sikkerhed, hvor sikkerheden er den bolig, du har købt. Hvis du ikke er i stand til at betale terminerne, har långiveren til sidst ret til at overtage ejendommen. Hele formålet med at tilbyde et lån mod sikkerhed er at eliminere långiverens risiko. Det er grunden til, at så mange banker foretrækker kun at tilbyde denne type lån, især til nye, mindre virksomheder, som naturligt er forbundet med risiko.

Hvad er et erhvervslån uden sikkerhed?

I modsætning til et erhvervslån med sikkerhed som kræver, ofte fysiske, aktiver som sikkerhed, er et erhvervslån uden sikkerhed mere simpelt. Her er det eneste der kræves, at man giver personlig garanti for at lånet bliver tilbagebetalt.

Hvad er personlig garanti?

Med personlig garanti, hæfter du personlig for at lånet bliver tilbagebetalt. Det betyder, at hvis du optager et lån med en personlig garanti i stedet for et lån mod sikkerhed, garanterer du, at du som person vil betale gælden, hvis din virksomhed misligholder lånet.

Underskriver banker erhvervslån uden sikkerhed?

Som regel underskriver banker ikke erhvervslån uden at være forsikret med en form for sikkerhedsstillelse. Banker foretrækker at vurdere virksomheders kreditværdighed på baggrund af fysiske aktivers værdi. På den måde kan banken reducere sin egen risiko ved at give et lån. Specifik sikkerhedsstillelse diskvalificerer mange virksomheder der ikke har fysiske aktiver, og som har andre aktiver der er svære at vurdere eller overdrage – selvom de ellers ville være gode lånere.

Læs mere om udfordringerne ved banklån.

Hvor kan jeg få et erhvervslån uden sikkerhed?

Erhvervslån fra CapitalBox tillader virksomheder at ansøge om at optage lån til virksomheden, selvom de ikke har aktiver til sikkerhedsstillelse. Du kan ansøge om et erhvervslån uden sikkerhed her.

Hvad kan jeg bruge et erhvervslån uden sikkerhed til?

Du kan bruge et erhvervslån uden sikkerhed til mange forskellige investeringer. Du kan få finansieret en kortfristet udgift som for eksempel en højere skatteregning, forskellige reparationer og indkøb af vigtigt udstyr. Du kan også bruge erhvervslånet til at finansiere en langsigtet investering som for eksempel ombygning, udvidelse, investering i inventar eller ansættelse af nye medarbejdere. Læs flere eksempler på hvad du kan bruge et erhvervslån til.