Oprettet den 8.10.2020
Opdateret den 3.3.2022

Øg dit henvisningsprograms investeringsafkast med de rigtige nøgletal

Der er mange faktorer der påvirker et henvisningsprograms succes – lige fra hvordan dine kunder vælger at dele det, til hvordan du vælger at promovere det. Én ting står klart: tracking og overvågning af nøgletal vil hjælpe dig med at finde hvad du skal optimere, for at forbedre dit investeringsafkast. 

Lad os se hvilke nøgletal eksperterne mener du skal overvåge: 

 

Deltagelsesgrad (fortalere) 

Dette nøgletal indikerer antallet af personer, der har meldt sig til at fortælle andre om dit brand (taler med andre på dine vegne!), og hvilke kanaler der konverterede dem. Dette mål siger ikke noget, om hvor mange af dine fortalere der har brugt henvisningsprogrammet. Dette bliver målt separat. 

Du skal overvåge dette nøgletal, for at evaluere hvor succesfuldt du promoverer dit henvisningsprogram. Hvis du har en lav deltagelsesgrad, betyder det at du måske skal bruge andre kanaler, til at nå de rette målgrupper. 

På baggrund af dette nøgletal kan du se dybere ind i dine kanaler, og teste forskellige beskeder eller introducere nye kanaler i din strategi. 

 

Delingsgrad (fortalere) 

Dette vil afsløre hvor mange fortalere der faktisk bruger henvisningsprogrammet. Det viser hvor mange af dine fortalere der deler dit produkt med deres venner, og om det er nemt for dine fortalere at gøre det. 

Når du overvåger nøgletallet, vil det være til stor hjælp for dig at se hvilke kanaler dine fortalere foretrækker - sociale medier, e-mail, direkte links, rabatkoder osv. Det gør det muligt for dig at tage bedre beslutninger om dit program: 

  • Beslut hvilke kanaler du vil fokusere på. 
  • Lav AB tests for de andre kanaler, og forsøg at forbedre konverteringsgraden. 

Delingsgraden indikerer også potentielle udfordringer, som dine fortalere møder, når de benytter dit henvisningsprogram. F.eks. hvis du har en høj deltagelsesgrad men en lav delingsgrad, kan det være du har et teknisk problem, eller et problem med belønningen for at dele et tilbud. 

 

Rækkevidde (venner) 

Dette nøgletal afslører hvor mange af dine fortaleres venner har set dit tilbud. Det kan være svært at måle tallet korrekt, fordi det ikke vil indeholde alle beskeder fra sociale medier, e-mails eller andre måder dine fortalere promoverer dig på. 

De fleste virksomheder bruger en dedikeret landingpage til at onboarde kunder fra henvisningsprogrammer. På den måde kan de se hvem der har henvist kunden, samt have et overblik over om fortalerne når den rette målgruppe. 

 

Konverteringsgrad 

Det sidste nøgletal viser hvor mange af en fortalers venner har handlet på henvisningsprogrammet, efter de er kommet til din side og har købt noget, tilmeldt sig et produkt eller en service eller har færdiggjort den handling du belønner fortaleren for. 

Det er det vigtigste nøgletal, når du måler hvor succesfuldt dit henvisningsprogram er. Alle andre nøgletal hjælper dig blot med at få programmet til at fungere godt for dine fortalere - altså gøre det nemt og attraktivt at bruge. 

Nemt er det nødvendigvis ikke, når du skal forbedre et henvisningsprogram. Der er meget trial and error involveret, men det er det hele værd, når du kan se det på bundlinjen. Et henvisningsprogram kan virke som sit eget performanceprogram. Når du måler på nøgletallene, vil det bringe dig tættere på et succesfuldt henvisningsprogram. 

Hvis du ikke kender til henvisningsprogrammer i forvejen, kan du læse vores nylige artikel om hvordan henvisningsprogrammer fungerer.