Oprettet den 11.5.2020
Opdateret den 11.1.2022

Er en kredit det rette for din virksomhed?

Hvilken type af kredit er tilgængelig for min virksomhed? 

De to mest almindelige muligheder for finansiering via kredit er stående kredit for virksomheder og kreditkort. En stående kredit er et vedvarende lån der giver virksomhedsejere adgang til en fast ramme af penge. De kan få pengene når de skal bruge ekstra kontanter, betale dem tilbage og bruge igen når de for brug for det. Stående kredit har været en af de mest populære muligheder for at dække kortsigtede behov for kapital. 

Eksempler på hvordan din virksomhed kan bruge en stående kredit: 

  • Indkøb af lagerbeholdning 
  • Reparation af kritisk udstyr 
  • Finansiering af marketing-kampagner 
  • Udfylde et sæsonbestemt hul i dit cashflow

Stående kredit til virksomheder kommer generelt i to varianter: 

Stående kredit med sikkerhed: Denne type af kredit kræver sikkerhedsstillelse. Når der er stillet sikkerhed for en kredit, kan kreditoren kræve en eller flere af din virksomheds aktiver som sikkerhed. En kredit med sikkerhed fungerer ligesom et billån, hvor banken kan overtage bilen. Dette giver dog også en lavere rente og en højere forbrugsgrænse. 

Stående kredit uden sikkerhed: Der er ikke noget krav om sikkerhedsstillelse for denne type af kredit. Kredit uden sikkerhed fungerer ligesom et kreditkort. Godkendelse sker på baggrund af din kreditværdighedsvurdering og kommer som regel med en højere rente end et lån med sikkerhed. Virksomheder bør også forvente en lavere forbrugsgrænse. 

 

Stående kredit på ubegrænset tid 

Selvom mange lånere angiver en sluttermin for stående kredit, kan en stående erhvervskredit anses som værende på ubegrænset tid. Kort sagt kan rammen på den stående kredit blive brugt, betalt tilbage og brugt igen uden begrænsninger. 

I modsætning til et traditionelt erhvervslån betaler du kun renter af det beløb du har brugt af din kredit. Du kan betale så meget tilbage som du har lyst til, så længe det dækker minimumsbetalingen. 

 

Hvornår bør en virksomhed overveje stående kredit? 

Hvis din virksomhed ofte har brug for kapital til kortsigtede behov, så giver det god mening at ansøge om en kredit. Her er nogle eksempler på hvordan virksomheder bruger kredit: 

  • En sæsonpræget virksomhed der f.eks. har størstedelen af sine salg om sommeren kan bruge en kredit om vinteren (så længe der er tilstrækkeligt cashflow til at betale minimumsbetalingerne) til at dække omkostninger. Selvom indtægter svinger, kan en kredit hjælpe med at opretholde almindelige forretningsfunktioner. 

  • En lille virksomhed kan også bruge en kredit til at finansiere marketing. Virksomhedsejere kan investere i kampagner, der tiltrækker nye kunder og vækster salget. De lånte midler kan hurtigt blive betalt af, fordi kampagnen kan tiltrække potentielle kunder og flere indtægter. 

  • En stående kredit kan også hjælpe virksomheders cashflow styring. F.eks. hvis en virksomhed har brug for at dække udgifter imens den venter på at fakturaer bliver betalt. 

 

Alternativer til kredit 

En virksomhed der har været aktiv i kort tid eller en virksomhedsejer med en mindre god kreditværdighed vil få problemer med at blive godkendt til en kredit. 

De fleste udlånere foretrækker at tilbyde kreditter til etablerede virksomheder med en god historik og indtægter der støtter den fleksible finansiering som en kredit giver. 

Hvis du har en sund virksomhed, men du er usikker på hvorvidt du kan få en kredit, kan du overveje at ansøge om et erhvervslån hos CapitalBox. Du får svar inden for én arbejdsdag og kan derfor hurtigt komme videre med din virksomhed.

Vores erhvervslån ligner en erhvervskredit, hvilket betyder at du har adgang til din fulde kreditramme fra dag ét. Derudover kan du få adgang til ekstra kapital, afhængigt af din historik hos os. Du kan altid tage en snak med vores lånerådgivere, om kassekredit erhverv eller erhvervslån passer bedst til din virksomhed.