Oprettet den 4.11.2020
Opdateret den 20.4.2022

Gode Råd til at Løse Cash Flow Problemer under COVID-19 Pandemien

COVID-19 pandemien påvirker vores samfund konstant. Skiftende lovgivninger og hjælpepakker påvirker især små og mellemstore virksomheder (SMV’er). Mange har svært ved at holde virksomhederne kørende, samtidig med at skule holde ansatte og kunder sunde og sikre. Ingen ved endnu hvad pandemiens fulde indflydelse bliver på økonomien, men der er nogle ting du kan gøre, for at minimere hvor udsat din virksomhed er. Læs videre, for at se hvordan du kan holde dit cash flow stærkt under COVID-19 pandemien. 

Gør det nemt for dine kunder at betale 

Den ideelle betalingsmetode kommer an på dine kunders præferencer. Det vil forbedre dine kunders oplevelse af at handle med dig, hvis du optimerer din betalingsproces og dine betalingsmuligheder til at passe til dine kunder. Flere betalingsmuligheder og kontaktløs betaling giver også dine ansatte og kunder en mere sikker oplevelse. 

 

Tilbyd afhentning og levering 

Hvis du driver en virksomhed i restaurationsbranchen, er det kritisk at du tilbyder levering i dit lokalområde. Det er en god måde at holde dit cash flow kørende, og det viser også din virksomhed i et positivt lys. Hvis du havde midlertidig levering i foråret da Danmark var lukket helt ned, er det en god idé at overveje at begynde igen. Smittetallene stiger, men det behøver ikke at gå ud over dit cash flow. 

 

Vær hurtig med fakturaerne 

Du bør altid sigte efter at fakturere kunder så snart du kan. Hvis du er forsinket med faktureringerne, så bliver betalingerne det selvfølgelig også. Ofte er det også nemmere at få afklaret eventuelle problemer med det samme, end det er når der er gået lidt tid. Elektroniske fakturaer bliver også betalt hurtigst, så hvis du ikke fakturerer elektronisk endnu, så er det på tide at begynde. 

 

Skær i omkostningerne 

Kan du skifte dine forsyningsselskaber eller spare på husleje? Kan du forhandle eller afmelde abonnementer på ting du ikke bruger? Kan du skifte telefonudbyder? Tag et godt og grundigt kig på dine udgifter, og skær alt du kan undvære fra. 

 

Det er besværligt at håndtere cash flow problemer under pandemien, også selvom du gør alt det ovenstående. Højst sandsynligt vil det stadig være en udfordring at holde din cash flow sundt. De fleste SMV’er har behov for ekstra finansiering, og det er vi glade for at kunne hjælpe med. Hos CapitalBox kan du få erhvervslån fra 15.000 kr. til 2.500.000 kr. i op til 3 år. Ansøg her for ekstra driftskapital!