Oprettet den 4.8.2021
Opdateret den 4.4.2022

Hvad er den hurtigste måde at låne penge til din virksomhed på?

Erhvervslån tilbydes i stigende grad online. Nogle advarer brugere om dem, mens andre roser dem. At optage et lån er en stor beslutning, og når det går hurtigt med at skulle optage lånet, er fleksibilitet en vigtig faktor.

 

Du har et behov for et hurtigt erhvervslån - hvad gør du?

Nogle gange skal en iværksætter træffe nogle beslutninger for at kunne handle hurtigt og holde virksomheden i gang. Der kan opstå situationer, der ikke kan forudses på trods af god planlægning og fremsynethed. I det tilfælde kan et hurtigt erhvervslån være en livredder. Her er valget typisk mellem de traditionelle banker, eller de alternative digitale långivere. 

 

Vigtige ting, som du skal overveje, hvis du ender i en akut økonomisk situation

Før du optager et hurtigt erhvervslån online, er det klogt at foretage en analyse af dine lånebehov og overveje en gang til:

 • Hvorfor har du brug for et erhvervslån? 
 • Hvilke andre måder findes der, hvorpå du kan finansiere din virksomhed, uden at du får både renter og dit eget personlige ansvar som omkostninger?
 • Hvis du har brug for et lån, hvor meget skal du så låne? 
 • Tænk over de økonomiske konsekvenser - hvad vil de månedlige omkostninger være? Hvornår skal lånet tilbagebetales? Er du på markedet, så du kan stille en sikkerhed for erhvervslånet? Hvis ikke, skal du ikke være bekymret! Nogle udlånsselskaber tilbyder erhvervslån online uden sikkerhed - hvad er konsekvenserne?
 • Kontakt den person, der tager sig af din økonomi, hvis du har sådan en. Det er godt at få råd fra en kyndig person, der har indsigt i virksomheden.

 

Overvej at sammenligne lånetilbud

Det er vigtigt at undersøge og sammenligne de forskellige låneselskaber, så du kan være sikker på, at du træffer det bedst mulige valg for din virksomhed. Markedet er vokset enormt i den seneste tid og du kan undgå at få et dårligt lånetilbud ved at sammenligne flere af dem! Der findes legitime, velrenommerede långivere af høj kvalitet, der hurtigt kan give dig erhvervslån. 

Hvad skal jeg sammenligne?

Eftersom du vil ansøge om det bedst mulige erhvervslån, skal du se på følgende faktorer:

 • Hvilke gebyr er der?
 • Hvad vil renten være?
 • Hvordan betaler jeg tilbage?
 • Hvad sker der, hvis jeg ikke betaler i en måned?
 • Hvad er de månedlige omkostninger for selve lånet og tilbagebetalingerne? Ønsker jeg en fast månedlig pris, som jeg kan forudsige, eller betyder det ikke noget?
 • Kan jeg samarbejde med långiveren? Er de fleksible? Giver de en god service?
 • Læs online kundeanmeldelser for at danne dig et billede af virksomheden. 

Ansøg om et erhvervslån ved den långiver, hvor du føler dig bedst tilpas, efter at du har foretaget analysen af dine lånebehov og sammenlignet selskaberne. Hos CapitalBox er vi både seriøse og har masser af erfaring, og vi står klar til at hjælpe dig og din virksomhed. Uanset om du har spørgsmål af generel karakter, som f.eks. ansøgningsprocessen eller spørgsmål til tilbagebetaling, står vores ansatte klar til at give dig og din virksomhed den bedst mulige kundeservice via telefon eller e-mail.

 

Læs mere om vores erhvervslån

 

Fordele og ulemper ved hurtige erhvervslån

Fordele

Et erhvervslån er fleksibelt og relativt simpelt sammenlignet med et lån fra en bank eller en investor. Banker går ofte både med sele og livrem, når det handler om administration. Hvis du optager et erhvervslån, undgår du meget papirarbejde.

Investorer er kendte for at have et godt indblik i virksomheden og ønsker at være involveret i styringen af denne. Fordelen ved et erhvervslån til en mindre virksomhed er, at du ikke behøver at beskæftige dig med investorens engagement - du modtager hurtigt penge og bevarer kontrollen over din virksomhed på samme tid. 

Du sparer tid. Tiden for iværksættere - især ejerne af mindre virksomheder - er ofte ringe, og de fleste har ikke månedsvis af tid til at behandle låneansøgningen med møder, løfter, ventetid osv. 

Du undgår stress. For nogle ejere af mindre virksomheder handler det også om deres eget helbred - økonomisk stress er en stærk, negativ faktor.

 

Ulemper

Rentesatsen er højere. Men eftersom så mange låneselskaber efterhånden har etableret sig på markedet, har bankerne fået lov til at konkurrere med på markedet, bl.a. på renten, og mange personlige banklån har i dag en højere rente end erhvervslånene.

Den største ulempe ved erhvervslån er, at det koster penge at låne, uanset hvad du gør. Sørg for at læse alt i aftalen og undersøg, om de er godkendt af det danske Finanstilsyn, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser.
 

Hvordan kan jeg bedst forberede min låneansøgning?

Start-up virksomheder kan have flere problemer med at optage lån, da de endnu ikke har et bevis på rentabilitet.

For at forbedre dine muligheder har du brug for en velskrevet forretningsplan med et tilknyttet og langsigtet budget. Du skal have kendskab til din virksomheds økonomi, dine konkurrenter, markedet og dig selv som iværksætter, fordi du og din virksomhed er stærkt forbundet.

Din private økonomi skal også være i orden. Jo tidligere du forbereder dig, jo lettere bliver det, hvis der opstår en nødsituation.

For det lidt ældre og mere stabile selskab er det normalt nok at stille en form for sikkerhed, som f.eks. et hus, men der er også långivere, der ikke kræver noget stillet som sikkerhed. 

Det er tid til at komme i gang! Der er mange muligheder, og det er dig, der står ved roret - dog er det også klogt at modtage hjælp fra folk omkring dig, så du ved, at din beslutning er gennemtænkt fra flere perspektiver.

Ansøg om et erhvervslån her