Oprettet den 2.6.2020
Opdateret den 20.4.2022

3 måder sociale medier kan bruges til fordel for din virksomhed

Sociale medier (SoMe) er blevet den primære marketing kanal for mange små og mellemstore virksomheder. Og det er med god grund – det kan blandt andet hjælpe virksomheder med at øge deres berøringsflade og ordne kundeservice bedre og billigere end nogensinde før. Her er tre måder virksomheder kan bruge SoMe til deres fordel. 

  

1. Brug SoMe til at nu ud til potentielle kunder 

Det har altid været en udfordring for mindre virksomheder at nå ud til nye potentielle kunder. Det er for dyrt at bruge kanaler som TV og magasiner, men en del har ændret sig siden internettet blev populært og søgemaskiner som Google, Yahoo og Bing gjorde det nemmere og billigere for mindre virksomheder at nå ud til potentielle kunder. Annoncer i internetsøgninger har været kongen af moderne marketing i lang tid, men den stigende popularitet af SoMe har ændret det igen. Folk bruger meget tid på sociale medier, hvilket betyder at virksomheder også bør bruge en stor del af deres tid der. 

Sammenlignet med andre betalte marketing kanaler, er det meget nemmere at afgrænse of finde dine målgrupper på sociale medier. Udover almindelige ting som alder, køn, arbejde og interesser, kan du også indskrænke din målretning af annoncer til f.eks. kun at vise annoncer for gavekort til folk der har venner, som snart har fødselsdag. Du kan også vælge kun at vise legetøjsreklamer til personer med børn. Der er ingen andre marketingkanaler der kan slå sociale mediers præcision. 

2. Gør mulige kunder til rigtige kunder

Når man sælger noget, er det ikke så nemt som bare at køre en annonce på Facebook og vente på at pengene vælter ind. Folk skal selvfølgelig vide noget om dit produkt for at købe det, men de skal også have tid til at tænke over det, sammenligne det med andre produkter og få tillid til din virksomhed. 

De fleste vil være enige i at det er lidt naivt at købe noget fra din hjemmeside efter et enkelt besøg. Impulskøb sker selvfølgelig, men det er ikke en god strategi at forlade sig på. Det kan tage dage, uger og måske endda måneder at færdiggøre et køb, alt efter hvor stort det er. Det kaldes en køber/kunde/salgsrejse af en årsag: Det er en lang proces købe noget, og det kan kræve mange interaktioner med din virksomhed, før en potentiel kunde har nok tillid til at gøre et køb. Hvis du ikke kender den gennemsnitlige tid det tager dine kunder at gennemføre et køb (fra de opdager din virksomhed til de gør deres første køb), kan du starte med at antage at det tager omkring en uge. Sociale medier er det perfekte værktøj til at facilitere denne rejse. Her er et eksempel: 

Din virksomhed sælger hundemad. Du har lavet en Facebook annonce, der er målrettet efter hundeejere. En hundeejer så din annonce, men købte ikke noget, fordi personen har nok mad til hunden og ved ikke om det er en god idé at skifte fra den hundemad personen køber i øjeblikket. Men vedkommende likede eller fulgte din side, fordi der er gode råd til at holde hunde sunde og raske. I løbet af den næste uge, hvor hundemaden slipper op, har personen set 2 Facebookopslag om, hvorfor din hundemad er bedre. Personen beslutter sig for at prøve din hundemad. 

 

3. Brug SoMe til markedsresearch 

Det er vigtigt for din virksomhed, at du kan forstå dine kunder. Sociale medier tilbyder en unik mulighed for at din virksomhed kan ”være i samme rum” som dine potentielle kunder. Her kan du høre hvad de har at sige. Brug SoMe til at: 

  

  • Opdage kommende trends og forbedre dine produkter 

Det kan give dig en indikation om hvor markedet er på vej hen, hvis du deltager eller i det mindste observerer bestemte grupper eller emner. Tag eksemplet med hundemad igen: Du følger med i en gruppe for hundeentusiaster og opdager, at der er stigende snak om vegansk diæt for hunde. Du udvikler en særlig produktlinje af hundemad, der er målrettet specifikt til personer, som minder om dem der talte om vegansk hundediæt. Når dine konkurrenter bemærker trenden, er du allerede nummer ét i dit marked. 

  

  • Lære at tale som dine kunder 

Måden vi beskriver vores produkter kan ofte være helt anderledes fra den måde kunderne taler om dem. Vi tror måske at feature A er meget vigtigt, men kunderne ser faktisk feature B er vigtigere. Når du følger med på sociale medier, er du også opdateret, på hvad kunderne prioriterer. Det gør dine produkter bedre, hvilket er godt både for kunderne og for dig.