Oprettet den 3.3.2020
Opdateret den 6.5.2022

Kalender for virksomhedsskat 2020: Hvornår forfalder din virksomhedsskat?

Hvis du ikke arbejder inden for regnskabsføring eller finans, er selvangivelse og betaling af virksomhedsskat sikkert ikke noget, du ser frem til. Men ved at forberede hvad du skal angive, og hvornår, kan du spare din virksomhed for betaling af gebyrer og ubetalt skat. 

Lad os se på de vigtige frister for betaling af virksomhedsskat for din virksomhed. Overvågning af disse frister hjælper dig med at have styr på din økonomi i løbet af året.  

Frister for virksomhedsskat i 2020  

Fristerne for virksomhedsskat afhænger af din virksomhedstype. Her er de vigtigste frister for virksomhedsskat, som du bør kende:  

Frister for virksomhedsselvangivelse  

Noget af det vigtigste ved angivelse af virksomhedsskat er din selvangivelse. Den bruges til at bekræfte enhver betaling, du har foretaget til dato, og til at bekræfte andre oplysninger om din virksomhed.  

Her er fristerne for virksomhedsselvangivelse i 2020:  

  • Selvangivelse - Årligt - Den 1. juli året efter 

Den fulde kalender kan kontrolleres her

 

Frister for virksomheds- og selskabsskat 

Her er fristerne for virksomhedsselvangivelse i 2020:  

  • Virksomheds- og selskabsskat - Halvårligt den 20. marts og 20. november. 

Den fulde kalender kan kontrolleres her

 

Momsfrister  

Her er fristerne for virksomhedsselvangivelse i 2020: 

Moms (moms) betales for månedlige, kvartalsvise eller halvårlige perioder, og skal betales 

  • 1 måned og 10 dage efter udløbet af perioden. F.eks. skal moms for tredje kvartal af 2020 betales d. 10. november 2020. 

Den fulde kalender kan kontrolleres her.

 

Frister for medarbejderskat  

Her er fristerne for virksomhedsselvangivelse i 2020:  

  • A-skat - Skat der sammen med arbejdsmarkedsbidraget trækkes fra indkomsten ved kilden. Det er f.eks. løn, dagpenge, pensioner osv. A-skat skal betales til d. 10. hver måned. 
  • B-skat - Skat der ikke trækkes fra indkomsten ved kilden. Det er f.eks. gebyrer, vederlag, fortjeneste ved selvstændig virksomhed og renteindtægter. B-skat betales d. 20. hver måned - bortset fra juni og december. 

Den fulde kalender kan kontrolleres her.

 

Forstå frister for virksomhedsskat  

Der er forskellige frister for virksomhedsskat alt efter type af virksomhed. Du skal overholde fristerne for din type virksomhed. De fleste virksomheder skal også være opmærksomme på kvartalsvise skattefrister.  

Hvis en skattefrist falder på en lørdag, søndag eller helligdag, er fristen den følgende hverdag. I tvivlstilfælde skal man kontakte sin skatteekspert eller SKAT.dk

 

Sørg for at dine skatter ikke kommer bag på dig!  

Vær forberedt på enhver frist i god tid ved at tilføje påmindelser i din kalender. På den måde får du tid nok, til at benytte dig af finansiel planlægning og muligheder for vækst i god tid inden enhver frist. 

En god finansiel kalender hjælper dig med at holde din virksomhed på rette spor i hele regnskabsåret — og den hjælper dig, så du ikke går glip af vigtige datoer eller muligheder.