Oprettet den 1.12.2021
Opdateret den 6.5.2022

Sådan hæver du kreditgrænsen på dit erhvervslån

Langt de fleste virksomheder og iværksættere har til tider brug for at optage et erhvervslån – også erhvervslån uden sikkerhed. I den forbindelse kan det være nødvendigt at få hævet sin kreditgrænse. I denne artikel kan du læse, hvordan du kan hæve grænsen for din kredit. Derudover bliver du også klogere på, hvad en kreditgrænse overhovedet er, og hvad kreditværdighed er. 

Hvad er en kreditgrænse?

Hvis vi skal gøre det helt kort, så er kreditgrænsen den grænse, der er for din erhvervskredit. Men lad os sætte lidt flere ord på det. Erhvervskredit er en kassekredit for virksomheder og iværksættere. Når du har en erhvervskredit, kan du ALTID låne op til et vist beløb, fordi du blot låner fra den kredit, du er givet. Grænsen for din kredit er så kreditgrænsen. Så du kan ikke låne mere end det, der er defineret i din kreditgrænse. Derfor kan der være behov for at hæve kreditgrænsen, hvis ens behov pludseligt overstiger ens aftalte erhvervskredit. 

Hvad bruger man en erhvervskredit til?

Ofte bruges erhvervskredit til at øge kapitalen i virksomheden. Det er selvfølgelig ikke en langsigtet løsning, da det stadigvæk er lånte penge. Men har du ikke opsparet nok kapital, kan en erhvervskredit være den helt rette løsning. 

Det er især en god idé at få en erhvervskredit, hvis du har brug for penge til at dække et kortsigtet driftsbehov som fx løn, rekruttering, øge varelageret eller lignende formål. 

En af fordelene ved en erhvervskredit er, at du kun betaler for den del af kreditten, som du rent faktisk bruger.  

Ofte er det svært for små og mellemstore virksomheder og iværksættere at låne penge og få en erhvervskredit i banken. Her kan private långivere som fx CapitalBox være den rette løsning. Særligt hvis du ønsker at tage et erhvervslån uden sikkerhed, altså tage et lån til din forretning uden at stille sikkerhed for lånet.  

Sådan hæver du kreditgrænsen på dit erhvervslån

Her har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du får hævet din kreditgrænse. Har du styr på nedenstående, forbedrer du dine chancer markant. 

En af de centrale pointer er, at du skal have en god kreditværdighed. Din kreditværdighed beskriver over for långivere og andre, hvor god du er til at betale et lån eller kredit tilbage. Det er en bedømmelse af din virksomheds økonomi – og hvor godt du har styr på den. 

Fasthold en høj kreditvurdering

Det er meget vigtigt, at du opretholder en høj og god kreditvurdering og kreditværdighed for din virksomhed. En god kreditvurdering giver nemlig din forretning et godt finansielt omdømme, mens det også åbner bedre muligheder for at skaffe kapital til virksomheden.  

Hvordan får du så en god kreditværdighed?  

Det gør du blandt andet ved at administrere din virksomheds økonomi på en ansvarlig måde – som fx at betale dine leverandører til tiden. Din betalingshistorik har stor betydning for din kreditvurdering. 

Sørg for at have styr på din personlige kreditværdighed. For selvom det er din virksomhed, der får en kreditvurdering, spiller din private kreditvurdering en stor rolle i den endelige bedømmelse. Derfor skal der være styr på de private finanser. 

Hav et godt overblik over din virksomheds økonomi, og vær konsekvent i din virksomhedsidentitet. Det spiller alt sammen ind i vurderingen af din kreditværdighed. 

Og vurderingen af din kreditværdighed har stor betydning for at hæve kreditgrænsen på dit erhvervslån. 

Øg din omsætning

Desto bedre din økonomi er, desto højere bliver din virksomheds kreditgrænse. Så en af de bedste metoder til at hæve din kreditgrænse er at øge omsætningen i din forretning. 

Det skyldes, at når du får erhvervskredit, svarer den til virksomhedens økonomiske forhold. Så en god økonomi giver en høj kreditgrænse. 

Hold din økonomiske sti ren

Lad os være ærlige. Dårlige betalere og virksomheder med rod i deres økonomi får sjældent mulighed for at låne penge – eller mulighed for at hæve kreditgrænsen på deres erhvervslån og kredit. Derfor er det vigtigt, at du holder din kredithistorik ren og sørger for at overholde de aftaler, du har med din kreditgiver. Er din sti ren, har du langt bedre chancer for at øge din kreditgrænse. 

Her kan du læse mere om at være en dårlig betaler og konsekvenserne ved det

Forhandl dig til en højere kreditgrænse

Som iværksætter eller virksomhedsejer er du formentlig vant til at forhandle dig til de bedst mulige aftaler. Og når det kommer til din kreditgrænse, er der også meget at hente ved forhandling. 

Men før du forhandler, skal du selvfølgelig have dit på det tørre. Derfor skal de andre punkter være på plads. Så sørg for at have en god kreditvurdering, en sund økonomi med en god omsætning – og hav en ren kredithistorik. Har du alt det på plads, er det markant nemmere for dig at forhandle med din långiver omkring at øge din kreditgrænse. 

Det korte af det lange er, at du kan sagtens hæve din kreditgrænse, så længe du har styr på din økonomi, samt din kreditværdighed er god. Sejler din virksomheds økonomi, eller din private, er det langt sværere at overtale din udlåner til at gøre noget ved kreditgrænsen. 

Erhvervslån hos CapitalBox

Står du med et nyt projekt du skal have finansieret? Ansøg nemt og hurtigt om et erhvervslån hos CapitalBox. Ansøgningen tager kun et par minutter at sende afsted. Du vil blive kontaktet af en lånerådgiver som stiller et par spørgsmål om din siutation og virksomhed. Herfra bedømmes din kreditgrænse og hvilken størrelse og vilkår vi kan tilbyde for dit lån. Læs mere om processen for at få et erhvervslån.

ANSØG NU

 

Ofte stillede spørgsmål om kreditgrænse

Hvad er en kreditgrænse?

En kreditgrænse er grænsen for, hvad du kan låne i din erhvervskredit. Du kan maksimalt låne den sum, som er defineret i din kreditgrænse. 

Hvordan hæver du kreditgrænsen på dit erhvervslån?

Hvis du har en god kreditværdighed, har en sund økonomi med en god omsætning, har en god kredithistorik – kan du forhandle dig til en højere kreditgrænse på dit erhvervslån. 

Hvad er kreditværdighed?

Din kreditværdighed dækker over, hvor god du og din virksomhed er til at tilbagebetale et erhvervslån eller erhvervskredit. Den fortæller, hvor god din virksomheds økonomi er.