Oprettet den 26.6.2019
Opdateret den 8.7.2022

Sådan kan SMV'er blive bevilliget et forretningslån

Mange ejere af små virksomheder tror, at de aldrig kan blive godkendt til et lån, fordi de er blevet afvist af en bank – men det er ikke rigtigt. Der er forskellige ting, man bør overveje, når man ser sig om efter et forretningslån og en af dem er at lede efter andre typer udlånere.

Du behøver ikke nødvendigvis have den perfekte kreditværdighed eller have været i gang i flere år for at få et erhvervslån. Låneudbydere ser ofte på en lang række faktorer for at afgøre, hvorvidt de vil tilbyde dig et lån. 

Imødekom minimumskravene til et forretningslån

Hvis du kan opfylde udlånerens minimumskrav, er du en stærk kandidat til et forretningslån. Nogle udlånere er i en vis grad fleksible, men din bedste chance for at blive godkendt er, hvis du opfylder eller overgår alle udlånerens krav.

Kravene er forskellige fra låneudbyder til låneudbyder. Hos CapitalBox kræver vi:

  • Virksomhedens adresse skal være registeret i Danmark.
  • Virksomhedens ejer(e) skal være bosat i Danmark.
  • Virksomheden skal have været i drift i mindst 12 måneder.
  • Virksomhedens årlige omsætning skal være mindst. 480.000 kr.
  • Virksomheden har en tilknyttet virksomhedskonto.

Hvis du opfylder disse krav er du rigtig godt på vej til at blive bevilliget et forretningslån. Send en ansøgning nu og få et uforpligtigende lånetilbud indenfor én dag.

Hav dokumenterne klar

Låneudbyder kan få en del oplysninger fra SKAT omkring din virksomhed, men det er ikke altid nok til at danne et helhedsindtryk af forretningen og basere en kreditvurdering på. Derfor vil du ofte blive spurgt om at dokumentere, for eksempel, din omsætning i en periode eller dele sidste års regnskab. Det letter processen meget hvis du allerede har dokumenterne klar når du ansøger. Har du styr på dokumentationen får du hurtigt udbetalt erhvervslånet. Ansøger du for eksempel i løbet af formiddagen og har dokumenterne klar, kan du nå at få lånet udbetalt allerede samme eftermiddag!

En stærk forretningsplan

Hvis du har en klar, solid forretningsplan, giver det et godt indblik i, hvordan du styrer din virksomhed og planlægger at få den til at vokse. Det kan give udlåneren mere tillid til din virksomhed, hvilket igen øger dine chancer for at blive godkendt til et lån. Forretningsplanen er også en god øvelse for dig selv, i at præcisere virksomhedens kerne, hvilken vej du vil gå og hvordan du vil nå dine mål. Har du brug for inspiration til at lave en forretningsplan kan du læse med her.

Opbyg en god kreditværdighed

En kreditvurdering viser din evne til at tilbagebetale gæld, f.eks. kreditkort, billån og realkreditlån. Långivere spørger indtil din personlige og erhvervsmæssige kreditværdighed, fordi de ønsker at se, hvordan du håndterer din gæld. Din kreditværdighed bliver på den måde en del af din risikoprofil når der skal vurderes, om du kan få bevilliget et virksomhedslån.

Traditionelle banker har ofte højere krav til kreditværdighed end andre långivere. Bankerne kræver meget lille risiko ved deres 'investering' i dig med et lån. Lånudbydere er mere risikovillige, men kompenserer ofte med en lidt højere rente på lånet. 

Altså har du stadig mulighed for at blive bevilliget et erhvervslån hvis du i banken er blevet afvist på grund at din kreditvurdering. Men jo bedre din kreditværdighed er, des bedre vil renten på dit lån ofte blive.

Læs here om hvordan du opbygger en god kreditværdighed.

 

Få et forretningslån til din virksomhed i dag